DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

ŞEYTAN SİZİ SOYMAK SURETİYLE KANDIRMASIN.

09.11.2021 22:31 | Son Güncellenme: 23.11.2021 22:34
536
A+
A-

Ey Ademoğulları! Şeytan, babanızla annenizi, onların elbiselerini soyarak kendilerine ayıp yerlerini göstermek için cennetten çıkardığı gibi, sakın sizi de şaşırtıp yoldan çıkarmasın. Çünkü o ve kabilesi, sizi, sizin onların göremeyeceği taraftan görürler. Biz, Şeytanları, imana gelmeyeceklerin dostları kılmışızdır. ARAF 27

Yukarıdaki ayet, Şeytanın Hz. Adem ile Havva’ya yasak meyvedan yedirerek, cennet elbiselerinin üzerlerinden kaybolmasına sebep olduğunu, çıplak kalmalarını, örnek göstererek bizi uyarmaktadır. Şeytanın, neslinin ve dostlarının her zaman örtümüzle uğraşacaklarını ve soymaya çalışacaklarını anlatarak, bizleri ikaz etmektedir.

Peki, Şeytan ve dostları niçin örtümüzle uğraşıp dururlar? Bunun bir çok sebebi var elbet. Biz sadece bir kaçına değinmeye çalışacağız.

Zinaya da yaklaşmayın. Çünkü o, pek çirkindir, kötü bir yoldur. İSRA SURESİ 32

Ayetten de anlaşıldığı gibi, Allah bize sadece zinayı değil, zinaya yaklaşmayı ve hayızılık gibi çirkin şeyleri de yasaklamıştır. Çünkü zinaya götüren yollar hayasızlıkla başlar. Yani haya perdesi yırtılan kişi, artık utanma duygusunu kaybettiğinden her zaman, her yerde her terbeyesizliği yapabilir. Günümüzde olduğu gibi ortalık yerde zina edebilecek kadar terbiyesizleşip alçalabilirler. Bu fiil de neslin bozulmasına, babasız çocukların çoğalmasına, yani kısaca fitne ve fesat oluşmasının en büyük sebeplerdendir.

Ve babasız doğan, cami avlularına bırakılan, çocuk yurtlarında aile sevgisinden, anne baba şefkatinden uzak yetişen, bu çocuklar ilerde bir şuç makinesine dönüşe biliyorlar. Bu da toplumsal bozukluk, yani fitne fesat demektir. Bakın, insanlar, hırsızlardan, gaspçılardan korunabilmek için, kaç çeşit güvenlik önlemi alıyor da ne fayda?..

İşte ve benzeri sebeplerden şeytan ve dostları sürekli örtümüzle uğraşıp dururlar. Şeytan Allahtan mühlet istemiş, Allah da ona kiyamete kadar vakit tanımıştır.

Öyleyse beni, azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için, muhakkak senin doğru yoluna oturacağım. Sonra onlara önlerinden ve arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım. Sen de çoğunu şükredici bulamıyacaksın, dedi. ARAF  16-17

Ayetten de anlaşılacağı gibi Şeytan apaçık düşmanımızdır. Bizi yoldan çıkarmak, Allah’a asi etmek suretiyle, cehenneme sokmaya çalışmaktadır. Ve malesef bilerek veya bilmeyerek, bazı insanlar da ona kulluk yapmakta, ona dost olmakta onun görevini yerine getirmektedirler. Kıyamet gününde onları yüzüstü bırakacağını, belki akıllarına bile getirmemektedirler.

Maalesef yine İzmirde de Şeytanın dostları iş başındaydı… Allahın laneti  (Allah’a, Resulüne ve İslam dinine, özellikle de örtümüze düşmanlık edenlerin üzerine olsun]. Amiiin.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.