DOLAR
32,5644
EURO
34,6957
ALTIN
2.487,66
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Advert

İMTİHAN DÜNYASI

14.11.2021 21:54 | Son Güncellenme: 23.11.2021 21:57
550
A+
A-

Allah (cc) Bakara suresi 214. Ayetinde “Yoksa ey mü’minler! Sizden önceki mü’minlerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden, onların yaşadıkları sıkıntıları çekmeden cennete girebileceğinizi mi sandınız? Onlara öyle ezici fakirlikler, öyle kımıldatmayan sıkıntılar dokundu ve öylesine sarsıldılar ki, sonunda peygamber ve yanındaki mü’minler: “Allah’ın yardımı ne zaman?” diyecek hale geldiler. Şunu bilin ki, Allah’ın yardımı pek yakındır.”

 

Tarihin sayfalarına baktığımızda tüm peygamberlerin büyük  imtihanlardan geçtiğini görürüz. Hangi peygamber geçmemiş ki bu büyük imtihanlardan. Peygamberlerin hayatına baktığımızda en büyük bela ve musibetlerin onların başına geldiğini anlarız.

 

Adem (a.s)’ın imtihanı yasaklanan ağacın meyvesini yemesinden sonra Cennetten çıkarılıp yer yüzüne gönderilmesi… Daha sonra oğlu Kabil’in kardeşi Habil’i öldürmesi ve evlatlarının acısıyla imtihan edilmesi. Hz. Nuh’un gece gündüz, gizli açık azgın ve zalim olan kavmine tebliğ ettikten sonra kavminin Allah’ın emir ve yasaklarını  alaya alması. Daha sonra Nuh (a.s)’ın eşi ve oğlunun iman etmedikleri için tufanda gözlerinin önünde helak olmaları. Hz. Lut’un kavminin arasında fuhuşun diz boyu olması. Ayrıca o zamana kadar hiçbir kavim arasında yapılmamış olan livata’nın sıradanlaşması. Hz. Lut’un tüm ikazlarının alaya alınması. Neticede Lut (a.s)’ın eşinin de içinde olduğu kavminin helak edilmesiyle imtihanı… Hz. İbrahim’in kavmi tarafından ateşe atılması ve daha sonra öz oğlunu kendi elleriyle kurban etmesiyle imtihanı… Hz. Yusuf’un, Züleyha’nın kendisine yaptığı iğrenç teklifi yerine getirmektense yıllarca zindanda kalmayla imtihan edilmesi… Hz. Yakub’un yıllar yılı oğlu Yusuf’un ayrılık acısıyla imtihanı… Ve son olarak da Hz. Muhammed (sav)’in gerek iman etmeyen amcası Ebu Talib’le gerekse de kavminden zalim ve azgın olan müşrik akrabalarıyla imtihanı…  Daha sonra da en zor günlerinde O’na destek olan ilk eşi Hz Hatice ve erkek evlatlarının vefatlarıyla imtihan edilmesi…

 

Bu imtihanlar peygamberlerle son mu buldu? Hayır! Dünya var oldukça bu imtihanlar da kıyamete kadar devam edecektir. Asrımızın muvahhitleri… Hz Yusuf (as) gibi ömürlerinin baharı olan gençlik yılarını zindanlarda geçirdi. Çocuklarına hasret kaldılar Hz Yakup misali… “Eğer kanım ile ayakta duracaksa ceddim Muhammed (sav)’in dini Ey Kılıçlar alın ve canımı” diyen Hz Hüseyin misali Allah’ın dinini insanlara anlatmak için köy köy, kasaba kasaba dolaşıp İslam’ı anlattıktan sonra kanını ümmete hediye eden asrımızın Hüseyin’lerinin imtihanları devam ediyor.

 

Rabbim bizleri de imtihanlarını başarıyla verenlerden eylesin.

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
16.07.2022 00:29
17.04.2022 16:43
19.06.2022 14:38
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.