DOLAR
32,4930
EURO
34,6021
ALTIN
2.499,28
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Advert

HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir’den siyasetçilere ‘dil’ uyarısı

HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir’den siyasetçilere ‘dil’ uyarısı
17.11.2021 10:00 | Son Güncellenme: 13.12.2021 14:56
530
A+
A-

Türkiye’de siyasilerin kullandığı üslup ile ilgili değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, siyasilerin ve siyasetin dilinin nasıl olması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Siyasette kullanılan dil ve üslubun olumsuz yansımaları gündemdeki yerini korurken, siyasetçilerin kullandıkları üslup ülkenin en önemli sorunlarından birisi haline geldi. Ülkedeki birçok sorunun temelinde, siyasetçilerin ötekileştiren, ayrıştıran ve zaman zaman argoya varan dili yatıyor.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, toplumu ayrıştırıcı dil kullanan siyasileri uyararak siyaset kurumunun sorun üreten değil, çözüm mercii olduklarını hatırlamalarını istedi.

“Türkiye’de sorunların çözüm mercii, siyaset kurumu olmalıdır.” diyen Demir, çözümün merkezinin siyaset kurumu olduğu düşünüldüğünde siyasilerin kullanacağı dilin de çok önem arz ettiğini kaydetti.

Ancak siyaset arenasında kullanılan dil ve üslubun toplumda hayal kırıklığı oluşturduğuna işaret eden Demir, şöyle konuştu:

“Maalesef Türkiye’de siyasilerin kullandığı dil, siyaset kurumunun çözümün merkezi olarak düşünülmediğini ortaya koyuyor. Çünkü birçok sorunun temelinde, aslında siyasilerin kullandığı dil yatıyor. Bu nedenle yakın tarihte birçok örnekte gördüğümüz gibi siyasilerin kullandığı dil toplumda ciddi kutuplaşmalara ve gerginliklere sebep olabiliyor. Bunun önüne geçilmelidir. Eğer siyaset kurumu çözüm mercii ise bu kuruma mensup olanların kullanacağı dilin de buna uygun olması gerekiyor.” dedi.

Demir, “Türkiye’de siyaset kurumunun birçok sorunu var. Fakat toplum üzerinde ciddi etki oluşturan en önemli boyut kullanılan dildir, jargondur ve toplumun önüne konulan söylemdir. Çözüm merkezi olarak düşünülen merciin sorunlara yaklaşım tarzı bu şekilde kutuplaştırıcı ve ötekileştirici ise, yapıcı değilse daha çok sorun üretiyorsa Türkiye’de sorunların önüne geçilmesinin de mümkün olmadığı kamuoyunca da malum. Bu, Türkiye’nin en fazla ihtiyaç duyduğu hususlardan bir tanesidir. Çünkü Türkiye toplumu çok kutuplu bir yapı arz ediyor. Bu nedenle provokasyonlara açık bir durum vardır. Bu hassasiyeti ön planda tutmak, buna dikkat etmek öncelikli olarak siyasilerin vazifesidir. Hele hele siyasi partilerimizin başkanları ve liderleri olan profillerin bu noktada çok daha fazla duyarlı ve dikkatli olmaları gerekir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.