DOLAR
32,3182
EURO
35,1213
ALTIN
2.298,63
BIST
9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Afganistan İslam Emirliği Başbakanı ilk kez sesli açıklama yaptı!

Afganistan İslam Emirliği Başbakanı ilk kez sesli açıklama yaptı!
27.11.2021 23:37
509
A+
A-

Afganistan İslam Emirliği Başbakanı Muhammed Hassan Ahund, Taliban’ın Afganistan’da kontrolü sağlamasının ardından ilk kez sesli açıklama yaptı.

 

Afganistan Başbakanı Molla Muhammed Hasan Ahund, Afganistan Ulusal Radyo ve Televizyonu üzerinden canlı yayında sesli olarak halka seslendi.

Ahund, “Afganistan’ın İslam Emirliği, yükümlülüklerini yerine getirmeye kendini adamıştır. Şu anda iktidarımız kurulmadan önce de var olan açlık ve yüksek fiyatlarla karşı karşıyayız. Yakında tüm zorluklarla başa çıkacağız. Afgan halkının can ve mal güvenliğini sağlayacağız.” dedi.

Taliban olarak kurdukları yeni hükümetin, eğitim ve iş hayatı da dahil olmak üzere tüm alanlarda kadınların haklarını güvence altına aldıklarını vurgulayan Ahund, “Eğitim hem erkekler hem de kızlar için zorunludur. Şu anda kızların İslami kurallar çerçevesinde eğitime daha fazla erişebilmeleri için uygun koşulların oluşturulması için çalışmalar devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Ahund, “İnsanlar kendilerine, şu anki yönetim mi yoksa eski yönetim mi kadın haklarını daha saygılıydı?’ diye bir sorsun. Önceki hükümet mi kapsayıcıydı yoksa şimdi ki hükümetimiz mi?

Ahund, “İnsanlar, kadınların haklarına daha fazla saygı duyulduğu zaman, eski rehberlikle mi yoksa şimdiki hükümdarlıkla mı daha fazla saygı duyulduğunu kendileri çıkarsın mı? Önceki hükümet kapsayıcı mıydı yoksa şimdiki hükümet miydi? İnsanların doğru sonuçlara varmaları gerekiyor.” diye ekledi.

Taliban’ın tüm ülkelerle dostane ilişkiler sürdürmeye çalıştığını bir kez daha vurgulayan Ahund, uluslararası toplumu Afganistan’a insani yardım sağlamaya devam etmeye çağırdı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.