DOLAR
32,6095
EURO
34,7751
ALTIN
2.505,88
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

Kendini İmha Eden USB Bellek Geliştirildi!

Kendini İmha Eden USB Bellek Geliştirildi!
01.12.2021 10:53 | Son Güncellenme: 18.12.2021 21:56
703
A+
A-

Rus yüksek güvenlik şirketi Rostec’in geliştirdiği bu sıra dışı USB bellek, tek bir düğme ile kendini yakarak imha ediyor!

Rus yüksek teknoloji şirketi Rostec’in bir yan kuruluşu olan Technodynamika’nın, standart bir USB C sürücüye benzeyen, ancak içindeki NAND bellek çiplerini yok edebilen yerleşik bir fünye içeren bir USB flash sürücüsünün prototipini ürettiği açıklandı. İmha işleminin yalnızca diskin içini “kızarttığını” ve kullanıcı için tamamen güvenli olduğu söyleniyor.

Technodynamika’nın CEO’su Igor Nasenkov, bu USB bellek hakkında “Bilgileri yetkisiz erişime karşı güvenilir bir şekilde koruyabilen yeni bir cihaz ürettik: veri kurtarmanın imkansızlığı uzmanlar tarafından kanıtlandı. Gelecekte cihaz, uzun süreli depolama sırasında güvenlik, mekanik ve iklim etkilerine karşı direnç için test edilecek. Kasa için çeşitli tasarım seçenekleri üzerinde de çalışacağız” diyor.

Rostec’in açıklamasına göre, patlama mekanizması bir düğmeye basılarak etkinleştirilebiliyor ve bu da baskılı devre kartını yakan kümülatif bir yükü tetikliyor.
Tabii ki, parola korumalı verilerin parolaları, siber saldırılar yoluyla ya da birkaç yolun birlikte kullanılmasıyla çalınabiliyor. Bununla birlikte, Rostec’in kendi kendini imha edebilen sürücüleri, hassas verilerin kalıcı olarak erişilemez hale gelmesini sağlayacaktır.

Rostec, sistemi mükemmelleştirdikten sonra özel siparişler alacağını ve müşterinin istediği şekilde hem performansını hem de kapasitesini yapılandıracağını söylüyor. Ancak şirket, kendi kendini imha düğmesinin yanlışlıkla etkinleştirilmesini nasıl önlemeyi planladığını açıklamış değil…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.