DOLAR
32,5020
EURO
34,7689
ALTIN
2.491,95
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Hafif Yağmurlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
28°C
Advert

Diyarbakırlı Mehmet amca 40 yıldır dede ve Baba Mesleğini Sürdürüyor

Diyarbakırlı Mehmet amca 40 yıldır dede ve Baba Mesleğini Sürdürüyor
03.12.2021 13:08 | Son Güncellenme: 03.12.2021 15:32
768
A+
A-

Diyarbakır’da köy köy dolaşarak tencere çaydan tamirini yaparak geçimini sağlayan Mehmet amca dede ve baba mesleğini 40 yıldır sürdürüyor.

Dedesinin yaptığı ve babasının devam ettiği çaydan, tence tava gibi mutfak eşyaları tamirciliğini ustalığı babasından küçük yaşta eğitim alan 59 yaşında ki Mehmet Sıddık İnce, daha sonra devraldığı işi dört elle sarıldı. Diyarbakır merkezde oturan Mehmet amca dede ve baba mesleğini titizlikle, 40 yıldır tüm işlerini sevgi ve saygı çerçevesinde yürütüyor.


Mehmet amca, işlerin durma noktasına gelmesinden dolayı işyerini kapatarak köy köy dolaşarak baba mesleğini büyük bir aşkla sürdürdüğünü ifade etti. Bütün işini severek yaptıklarını dile getiren Mehmet amca, 40 yıldır sırtımda çantayla köy köy dolaşarak tava, tencere, çaydan gibi mutfak malzemeleri tamir ederek dede ve baba mesleğini yürüterek geçimini yaptığını söyledi.


Yaptığı işi kendisine dede ve babadan kaldığını ifade eden Mehmet amca, sevgi ve saygı çerçevesinde tüm işlerin yürüyeceğini dile getirerek, “tencere, tabak, çaydan tamirciliği” büyüklerimden aldığımı eğitimle çekirdekten yetiştim. Babamdan devir aldığım bu mesleği sahiplendim. Diyarbakır merkez yanı sıra Bismil, Silvan, Ergan gibi ilçelerde köy köy sırtımda çantamla dolaşarak işimi severek yapıyorum. Bugün Bismil’de sırtımda çantamla köyleri dolaşarak çaydan, tencere gibi mutfak malzemeleri tamir ediyorum. Yaptığım iş zor ve yorucu da olsa dede ve baba mesleği olduğu ve küçüklükten bu mesle3ği yaptığımdan dolayı bu mesleği severek yapıyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.