DOLAR
32,4798
EURO
34,9465
ALTIN
2.435,91
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Advert

Sağlık çalışanlarından zam talebi

Sağlık çalışanlarından zam talebi
07.12.2021 22:33 | Son Güncellenme: 07.12.2021 22:39
690
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından “Doktorlara 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız” açıklamasının ardından pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimler ve diş hekimlerine ise 5 bin TL ek gösterge zammı öngören teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi.

Uygulanan zammın sağlık alanında sadece hekimlere yönelik olmasının yanlış bir yöntem olduğunu savunan Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasını Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu okudu.

Yapılan basın açıklamasını Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu okudu.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar dikkate alındığında, hükümetin zam haberinin herkesi memnun etmesi gerektiğini belirten Ensarioğlu, “Yapılacak olan zamda sağlık emekçilerine yapılmaması durumuna itiraz ediyoruz. Sahanın her alanında gecesini gündüzüne katarak mücadele veren sağlık çalışanları ikiye bölünmek istenmiştir.

Hemşireyi doktordan, doktoru teknikerden, teknikeri ambulans şoföründen ayrı görülmesine karşıyız. Sağlık bir ekip işidir ve bu ekibi bölmeye kimsenin hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Ensarioğlu, “Sağlıkçılar olarak fedakarlığımızı gösterdik, aynı şekilde bir fedakarlığı bakanlıktan istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza güveniyoruz ve ne derece bizi önemsediklerini de biliyoruz. Amacımız, sağlık alanının bir bütün olduğunu ve bunun her alanında hizmet eden kardeşlerimizin yapılacak zamdan faydalanmasıdır. Bu kardeşlerimizin emek harcadığı alan bellidir. Üstlendikleri kutsal görevi hiç kimse görmemezlikten gelemez. Mücadelemiz, hak arama mücadelesidir. Hak etmediğimiz hiçbir şey istemiyoruz. Alın terimizin hakkını istiyoruz. ” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.