DOLAR
32,5375
EURO
34,8784
ALTIN
2.430,91
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Parçalı Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Advert

Hem-şehrim Benim

A+
A-

Bir toprağın üstende; aynı dili konuşan annelerin aynı sokağı aynı suyu aynı havayı paylaşan komşuların yaşadığı yer memleket; orda bir arada yaşayanlar hemşehri derler.
Bu dünyanın kuralı bu olsa gerek.
Bizim de payımıza düşen sahabelerin kutlu beldesi şehri Diyarbakır’ın ilçesi bismil.
Bismil bizim. Hepimizin.
Havasıyla, suyuyla, toprağıyla, insanıyla, yazı ve kışıyla herbirimizin.
Bir çiçeği güzelleştiren bahçıvan bir haneyi yaşanır kılan Kadın ve bir yuvayı tatlılaştıran evlatlar kadar bismilimizi de güzelleştirecek olan bizleriz.
Hemşerilerimiz ile beraber hem şehrimiz hem yuvamız hem dünyamız olan bu güzel ilçeyi elbette yaşanır bir hale getirmesi gerekenler bizler yani bismillileriz.
Hiçbir siyasi düşünce, ideolojik fikir veya başka bir şey bizim yaşam alanımız olan bu güzel sokakları kirletmeye, cadde ve sokakları işgale ve işlevsizliğe sebep olacak eyleme, okulları ve camileri ve dahi kamu alanlarını ifsat etmeye sebep olamaz / olmamalıdır.
Aslan yattığı yerden belli olur demiş ya büyüklerimiz. İşte her birimiz yattığımız, kalktığımız, yürüdüğümüz, yaşadığımız bu güzel ilçeyi daha güzel kılmak için çabalamalıyız.
Mahalleli kendi mahallini, aileler kendi evlerinin ve binalarının önünü esnaf kendi dükkanını ve dükanın önünü daima temiz ve korunaklı kılmalı.
Aksi takdirde ne belediye başkanları ne belediye çalışanları ne de bu iş için icat edilmiş makinalar bizim kirlettiğimizi temizlemeye bizim yıktığımızı yapmaya güç yetiremez.
Bizler hep beraber kaldırmazsak bu yükü elbette hep beraber altında kalırız.
Bu sokaklar ve caddeler, camiler ve okullar, bahçe ve parklar bizim hepimizindir.
Hiçbir siyasi ideolojiye ver düşünceye kurban edilmeyecek kadar değerli olan memleket hepimizindir.
Gülistana dönecekse hepimiz gül kokarız. Çöplüğe dönüşürse hepimiz kir.
Hem memleketimiz Hem şehrimiz Bismilimiz; hemşehrilerimize emanet.
Selam ve dua ile kalınız.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.