DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.307,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Kaybedeni olmayan Siyer Yarışmasına davet

Kaybedeni olmayan Siyer Yarışmasına davet
11.12.2021 15:57 | Son Güncellenme: 20.12.2021 12:15
680
A+
A-

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her sene “O’nu Oku O’nu Yaşa” temasıyla düzenlenen siyer yarışmasının kayıtları devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl ülke genelinde düzenlen Siyer Yarışması, bu yıl 13 Şubat 2022 tarihinde yapılacak. Yarışmanın başvuru işlemleri 31 Ocak 2022 tarihine kadar sürecek. “O’nu Oku O’nu Yaşa” temasıyla düzenlenen Siyer Yarışmasının bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siirt il Temsilcisi Sabahattin Keleş, “O’nu Oku O’nu Yaşa” temasıyla 13 Şubat 2022 tarihinde düzenleyecekleri Siyer Yarışmasına 7’den 70’e herkesi kayıtlarını yaptırmaya davet etti.

“Siyer Yarışmasına olan teveccüh Peygamber Efendimize olan sevgidendir”

Özellikle son süreçte yaşanan maddi ve manevi sıkıntıların Peygamber Efendimize duyulan ihtiyacın ne kadar büyük olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Keleş, sıkıntıların ancak Peygamberimizin izinden gidilerek çözülebileceğini vurgu yaptı.

Keleş, “Siyer Yarışması kayıtlarımız devam ediyor, gereken izinler alındı, merkez ve ilçelerde bulunan bütün okullara gidildi. Elhamdulillah geçmiş zamanlarda olduğu gibi büyük bir teveccüh var. Bu teveccühü Peygamber Efendimize olan sevgiye bağlıyoruz. 7’den 70’e herkes kayıtlarını yaptırmaya başladı. Allah-u Teâlâ, Resulü için ‘Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik’ diye buyuruyor.  Yeryüzü suyla nasıl rahmet buluyorsa inanıyoruz ki insanlık da Resulullah (Aleyhissalatu Vesselam) ile o rahmete kavuşurlar. Hazreti Muhammed’in bilinmesi ve öğrenilmesi sayesinde Allah-u Teâlâ’nın bizim üzerimizdeki bu musibetleri kaldıracağına inancımız tamdır.” dedi.

“Bu yarışmanın en büyük mesajı kaybedeni olmayan bir yarışma olmasıdır”

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siirt il Temsilcisi Sabahattin Keleş

 

“Bir derdimiz ve bir çabamız var. İstiyoruz ki insanlık Resulullah Aleyhisselatu Vesselam’ı öğrensinler, hem dünya hem de ahiret saadetine ersinler.” diyen Keleş, herkesi kaybedeni olmayan yarışmaya davet etti.

Keleş, “Allah-u Teâlâ Kur’an-ı Kerimde, Peygamberleri insanlığa gönderirken diyor ki ‘İman edin size yeryüzünde ve gökyüzünde rahmet açılsın.’ Eğer biz de iman edersek, Peygamberle bir yol tutarsak Allah-u Teâlâ da bize rahmetini, bereketini gönderecek, çektiğimiz sıkıntılardan kurtuluşa ereceğiz. Bundan dolayı 7’den 70’e herkesi bu sınava dâhil olmaya davet ediyorum. Zaten bu sınavın en büyük mesajı kaybedeni olmayan bir yarışma olmasıdır.” dedi.

Siyer Yarışmasının kategorileri
1. Kategori (4. ve 5. sınıflar)
2. Kategori (6,7 ve 8. sınıflar)
3. Kategori Liseler (9, 10, 11 ve 12. Sınıflar) İle Örgün Eğitimde Okumayıp 2005 Ve Sonrası Doğanlar
4. Kategori Diğer (Belirtilen Eğitim Durumları Dışında Kalanlar)

Yarışma kitapları

1 ve 2. Kategori: Peygamber Sevdalıları Komisyonunun Semere Yayıncılıktan çıkan Hazreti Muhammed’in Hayatı, 3 ve 4. Kategori: Adnan Akgönül’ün Semere Yayıncılıktan çıkan Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) adlı kitaplar olacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.