DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Advert

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit ’21) başladı

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit ’21) başladı
11.12.2021 17:01
558
A+
A-

30’dan fazla ülkenin akademi, düşünce kuruluşu, kamu sektörü, medya, özel sektör, STK ve uluslararası kuruluşlarından temsilcilerin yer alacağı Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit ’21) Haliç Kongre Merkezi’nde başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen ve 2 gün sürecek olan Stratcom Summit ’21, stratejik iletişim konusunda dünyanın dört bir yanından alanında uzman isimleri bir araya getiriyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının resmî web sitesinde yapılan yazılı açıklamada, zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajla katılacağı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un da bir konuşma yapacağı belirtildi.

İki gün sürecek olan Stratcom Summit ’21 zirvesinde, 23 farklı ülkeden toplam 121 konuşmacı ile 3 binden fazla davetli bir araya geliyor.

İletişim Başkanlığı açıklamasında; zirvede, stratejik iletişim, kamu diplomasisi, dijital diplomasi, dezenformasyon, kriz yönetimi, iletişim kampanyaları, devlet iletişimi, yeni medya, halkla ilişkiler, açık istihbarat, sosyal medya ağ analizi, metaverse, ulus markalama, pazar verileri, yeni iletişim teknolojisi trendleri, stratejik pazarlama, medya bütçeleri, algoritmaların insan hayatına etkisi, kamuoyu araştırmaları ve siyasal iletişim gibi güncel konuların ele alınacağı kaydedildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, “Hayat Ulaşınca Başlar” başlıklı özel oturumda, Türkiye’nin ulaşım, altyapı ve haberleşme projelerinin stratejik kazanımlarını anlatacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Zirvede; NATO, Avrupa Birliği, OECD, Birleşmiş Milletler, UNICEF, BM Çevre Programı, BM Kalkınma Programı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı gibi uluslararası kuruluşların stratejik iletişim alanında görev yapan üst düzey yöneticileri konuşmacı olacak.

Zirvede yurt içi ve dışından akademisyenlerin katılımıyla enformasyon savaşları, dezenformasyon, açık istihbarat alanlarında araştırmalardan veriler izleyicilere sunulacak. Çeşitli alanlarda Türkiye’nin yurt içi ve dışındaki çalışmalarının detaylarına yer verilecek.

Zirvenin özel bir oturumunda Türkiye’nin önde gelen dijital yayıncıları, yeniden tanımlanan gazetecilik mesleğiyle ilgili görüşleriyle izleyiciler önüne çıkacak. Çok sayıda ülkenin iletişim stratejilerine yön veren bürokratları tecrübelerini aktaracak.

Singapur, Birleşik Krallık, Estonya, Letonya, Şili, Kosova, Nijerya gibi devletlerin iletişim stratejilerine yön veren üst düzey bürokratları, ülkelerinin iletişim kampanyalarına dair tecrübe paylaşımında bulunacak.

Ayrıca, NATO’nun Stratejik İletişim Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Janis Sarts, stratejik iletişim konulu sunumunu gerçekleştirecek. Kamu yayıncılığı konusunda son gelişmeler aktarılacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.