DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.300,55
BIST
9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Omicron Türkiye’de de görüldü!

Omicron Türkiye’de de görüldü!
12.12.2021 10:29 | Son Güncellenme: 16.12.2021 22:43
679
A+
A-

Omicron varyantının 1-2 günlük kas ağrısı, yorgunluk, hafif öksürük gibi belirtilerinin bulunduğu; enfekte olanlardan bazılarının evde tedavi gördüğü biliniyor.

Omicron varyantı Türkiye’de 6 kişide tespit edildi. Bunlardan birisi İstanbul’da, 5’i İzmir’de.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis`te yaptığı açıklamada, Avrupa`da vaka artışını ciddi şekilde etkileyen Omicron varyantının Türkiye`de de görüldüğünü açıkladı.

Bakan Koca “Bu 6 vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece belirtileri hafif. Ayaktan takip edilen herhangi bir sorunu olmayan hastalar olduğunu söylemek istiyorum. Omicron varyantı ile ilgili vatandaşımız bu anlamda tedirgin olmasın. Biz özellikle bu varyantla ilgili bulaşıcılığın daha fazla olduğu, ama etkisinin virülansının ön bilgilerle daha düşük olabileceği şeklinde düşünüyoruz. Burada yapılması gereken vatandaşımızın sadece özellikle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tedbirlere devam etmesini istiyoruz” diye açıklama yaptı.

Omicron’un Koronadan Farkı!

Omicron varyantı, bünyesinde çok sayıda mutasyon barındırıyor ve bu sebeple “süper varyant” olarak adlandırılıyor. Bulaşıcı hızının daha yüksek olduğu tahmin  ediliyor.

Omicron’un Belirtileri Neler?

Omicron varyantının 1-2 günlük kas ağrısı, yorgunluk, hafif öksürük gibi belirtilerinin bulunduğu; enfekte olanlardan bazılarının evde tedavi gördüğü biliniyor.

“DAHA HIZLI YAYILDIĞINA DAİR KANIT YOK”

Halk sağlığı uzmanları, Omicron`un Delta varyantından daha bulaşıcı veya ciddi hastalığa neden olma olasılığını artırabilecek çok sayıda mutasyon taşıdığını söylüyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü “Omicron varyantının daha hızlı yayıldığına dair net kanıt yok” diyor.

Bilim insanları, bilinen vakaların çoğu hala Güney Afrika`da yoğunlaştığından, varyantı erken tespit ettiklerini umuyor.

Korona Aşıları Omicron’a Karşı Ne Kadar Etkili?

Daha yüksek sayıda mutasyon, bir varyantı mutlaka daha ölümcül veya daha bulaşıcı hale getirmiyor. Ayrıca Omicron`un aşılara karşı tamamen dirençli olacağı anlamına gelmiyor.

Yani varyantın kendisi, COVID-19 aşısı aldıktan sonra vücutta gelişen antikorlardan kaçmasını kolaylaştırabilecek birden fazla mutasyona sahip. Ancak aşılara karşı direnci henüz araştırılma aşamasında.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.