DOLAR
32,3401
EURO
35,1021
ALTIN
2.310,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

İngiltere Omicron Hastalığının Hızla Yayılması Nedeniyle Tedbirleri Yükseltti

İngiltere Omicron Hastalığının Hızla Yayılması Nedeniyle Tedbirleri Yükseltti
13.12.2021 12:01
510
A+
A-

​İngiltere makamları, Omicron varyantının ülke genelinde yayılması nedeniyle, oluşan tehdit seviyesini 3’ten 4’e çıkardı.

İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya’nın baş sağlık yetkilileri, Omicron varyantının ülke genelinde yayılması nedeniyle, oluşan tehdit seviyesini 3’ten 4’e çıkarma kararı aldı. Ülkede tehdit seviyesi 5 kademeden oluşuyor.

Yetkililer, ilk verilere göre Omicron varyantının delta varyantından çok daha hızlı yayıldığını ve aşıların yeni varyanta karşı daha az etkili olduğunu ifade etti.

Sağlık yetkilileri ayrıca İngiltere’de ikamet edenlerin mümkün olan en kısa sürede 3’üncü doz aşı almaları gerektiğini vurguladı.

Yetkililer maske, mesafe ve hijyen kurallarına da riayet edilmesi; test yapma ve hastalık belirtilerinde tecrit uygulamasına gidilmesini istedi.

İngiltere’de Omicron

Ülkede şu anda Coronavirus’ün Omicron varyantı ile toplam 3 bin 137 enfeksiyon vakası tespit edildi ve bunların 1239’u son 24 saatte belirlendi.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, geçtiğimiz gün gerçekte bu rakamın şimdiden 10 bin vakaya ulaşabileceğini belirtti.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı önceki gün, Omicron varyantının yayılma hızının mevcut seviyesinde kalması halindne, yıl sonuna kadar ülkede yaklaşık 1 milyon kişinin enfekte olacağını duyurdu. Ayrıca, Aralık ortasına kadar, bu varyantın İngiltere’de baskın hale gelebileceği ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.