DOLAR
32,3660
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Advert

Hamas lideri Heniyye: “Filistin halkı, zafere ve özgürlüğe kadar direnebilecek güçtedir”

Hamas lideri Heniyye: “Filistin halkı, zafere ve özgürlüğe kadar direnebilecek güçtedir”
17.12.2021 23:23
559
A+
A-

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, direnişin Filistin’i özgürleştirmenin yolu olduğunu ve işgal rejimi ile anlaşmazlığın merkezinde Kudüs’ün yer aldığını söyledi.

Heniyye, “Mescid-i Aksa’nın Geleceği” başlığıyla çevrim içi düzenlenen 21. Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu’nda konuştu.

Direnişin, Filistin’i özgürleştirmenin yolu olduğunu ve işgal rejimi ile anlaşmazlığın merkezinde Kudüs’ün yer aldığını belirten Heniyye, şu ifadeleri kullandı: “Filistin halkı, zafere ve özgürlüğe kadar direnebilecek güçtedir. Özellikle askeri olmak üzere kapsamlı direniş, özgürlük projesini gerçekleştirmek ve Filistin topraklarındaki işgali sona erdirmek için stratejik bir seçimdir.”

Hamas lideri, Filistin ve Kudüs davasının yalnızca Filistinlilerin değil, tüm İslam aleminin ortak davası olduğunu vurgulayarak, İslam alemine işgal rejimi’nin “asıl düşman” olduğu bilincini pekiştirme çağrısında bulundu.

Heniyye, sözlerini şöyle tamamladı: “İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirme planları başarısız olacak. Bu planlar, ümmetin, Filistinlilerin ve direnişin sabrı karşısında boşa çıkacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.