DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Advert

YÖK Başkanı Özvar’a Batman’da Neden Tıp Fakültesi Kurulması Gerektiği Anlatıldı

YÖK Başkanı Özvar’a Batman’da Neden Tıp Fakültesi Kurulması Gerektiği Anlatıldı
17.12.2021 16:01
605
A+
A-

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman Üniversitesinde yapılan çalışmaları, üniversitenin fiziki imkânlarını, öğrencilerin çeşitli fikir, öneri ve şikâyetlerini öğrenmek amacıyla Batı Raman Yerleşkesini ziyaret etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Güzel Sanatlar Fakültesi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Dersliğinde ilk ders sunumunu yapması, kampüs alanını gezmesi ve senato toplantısına katılmasının ardından Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Başkan Özvar’a ile neden tıp fakültesi kurulması gerektiğini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

“Daha sağlıklı bir toplum için tıp fakültesi şart”

Tıp fakültesi kurulması için başvuru dosyasını titizlikle hazırladıklarını anlatan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman’a tıp fakültesinin kazandırılmasının daha sağlıklı bir toplum oluşturabilmek açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

İlde bir eğitim ve araştırma hastanesi bulunduğunu ancak Batman halkının üçüncü derece sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için şehir dışına çıkmak zorunda kaldığını belirten Rektör Demir, tıp fakültesinin kurulmasıyla hem Batman halkının hem de çevre illerdeki halkın kaliteli sağlık hizmetlerinden daha kolay faydalanabileceğini dile getirdi.

Nüfusu ve sağlık hizmeti talebinin Batman ilinden düşük olan birçok ilde tıp fakültesi bulunduğunu ifade eden Rektör Demir, sağlık hizmeti talebinin karşılanmasının tıp fakültesinin kurulmasıyla giderilebileceğini kaydetti. İlin 810 yataklı bir eğitim ve araştırma hastanesine sahip olduğunu vurgulayan Rektör Demir, tıp fakültesi için gerekli imkânların üniversitede ve bölgede mevcut olduğunun altını çizdi.

“Tıp fakültesi hem eğitim hem sağlık için son derece önemli”

Resmi sevk sistemine göre Batman ilinden günde yaklaşık olarak 100 hastanın sağlık hizmeti almak için çevre illere sevk edildiğinden söz eden Rektör Demir, hastaların ihtiyaç duyduğu ileri özelleşmiş hekim ve ekipman ihtiyacının tıp fakültesinin kurulması ile giderilebileceğini ve sevk nedenlerinin ortadan kalkabileceğini söyledi. Bir ile tıp fakültesi kurulması için gerekli nüfus sayısı 500 bin iken Batman nüfusunun 620 bin olduğuna dikkat çeken Rektör Demir, tıp fakültesi kurulmasının halkın hem eğitim hem sağlık ihtiyacını gidermesi bakımından büyük öneme sahip olduğunu anlattı.

“Batman Üniversitesi tıp fakültesi için gereken donanıma sahip”

Tıp fakültesine bağlı programlarda eğitime başlanması ve sürdürülmesi için gerekli asgari koşulların Batman Üniversitesinin her alanında sağlanabileceğinden söz eden Rektör Demir, kampüs alanı içerisinde bulunan kütüphanenin tıp fakültesi öğrenci ve akademisyenlerinin ihtiyaç duyduğu basılı ve elektronik kaynaklara sahip olduğunu ifade etti. Kampüs alanında bulunan spor tesisleri, sosyal imkânlar ve konferans salonunu tıp fakültesinin de ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde olduğunu belirten Rektör Demir, tıp fakültesinde eğitim öğretimin sürdürülebilmesi için gerekli araç ve gereçlerin, fiziki alt yapının ve tam donanımlı laboratuvarların oluşturulacağını da dile getirdi.

“Batman ilini sağlık turizmi ile ön plana çıkarmayı hedefliyoruz”

Son 10 yılda Batman ilinden diğer illere tıp fakültesi eğitimi görmek için yaklaşık olarak 2 bin öğrencinin gittiğini anlatan Rektör Demir, ilde tıp fakültesinin kurulmasıyla öğrencilerin bulundukları yerden ayrılmasına gerek kalmadan tıp eğitimi alma imkânına kavuşabileceklerini söyledi.

Batman Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesinin kurulmasını ve Sağlık Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesini sağlıkla ilgili önemli adımlar olarak tanımlayan Rektör Demir, tıp fakültesinin de kurulmasıyla komşu ülkelere coğrafi olarak yakın olan Batman iline ülke dışından hastaların gelmesi sonucunda ülkede sağlık turizminin daha da gelişebileceğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.