DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Advert

Diyarbakırlı Kuyumcu altın vitrinine sıvı yağ bıraktı

Diyarbakırlı Kuyumcu altın vitrinine sıvı yağ bıraktı
19.12.2021 16:58
788
A+
A-

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde Murat Şenyiğit isimli kuyumcu esnafı, altın ve dolardaki artışın yanında günlük zam eklenen sıvı yağ fiyatlarına dikkat çekmek amacıyla takı ürünlerini sergilediği vitrinine 5 litrelik sıvı yağ yerleştirdi.

Yaptığı ilginç protestonun sebebini anlatan Murat Şenyiğit isimli kuyumcu esnafı, “Son bir aydır altın ve doların fiyatı müthiş bir şekilde yükseliyor. Biz dikkatimizi altın ve dolara çevirmişiz ama diğer taraftan gıda ürünlerinden yağ da altınla yarışmış durumda. Hemen hemen altın ve yağın fiyatı birbirine çok yaklaştı.” dedi.

Dikkat çekmek amacıyla sıvı yağı süs niyetine vitrinine bıraktığını belirten Şenyiğit, “Amaç; halk, aradaki farkı görsün ve tepkisini göstersin. Fiyatları yükselen sadece yağ değil, bütün gıdaların fiyatı yükselmiş. Bu artışlar hem bize hem de piyasaya yansıyor.” ifadelerini kullandı.

Esnaf iş yapamaz duruma geldiğini söyleyen Şenyiğit, “İş olmayınca ister istemez kuyumculara da yansıyor. Beş litrelik yağın kilosu 3 gün önce 100 TL iken, bugün 130 TL’dir. Daha kaliteli markalara bakıldığında 160, 170 ve 200 TL’ye yakın fiyatlar çıkıyor.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.