DOLAR
32,4979
EURO
34,9774
ALTIN
2.431,80
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Advert

Meta denizaltı kablo sistemine geçiyor

Meta denizaltı kablo sistemine geçiyor
21.12.2021 22:53
676
A+
A-

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Biden yönetimi, ABD, Tayvan, Filipinler ve Hong Kong’u birbirine bağlayan denizaltı fiber optik kablo sistemine erişimi desteklediğini açıkladı. Beyaz Saray, sosyal medya devi Facebook’un ana şirketi Meta’nın Asya’ya Pasifik denizaltı veri kablosunu kullanmasını istedi ve bunun için izin almasını önerdi. Biden yönetimi, Federal İletişim Komisyonu’nu (FCC), şirketlere mevcut 12 bin 875 km Pasifik Hafif Kablo Ağı üzerinde veri gönderip almaları için lisans vermeye çağırdı. Meta, Filipinler’den ABD’ye olan kısmı kullanmak için izin isterken, Google Tayvan’a bağlanmak için izin istedi.

ÇİN İSTİHBARATINA KARŞI KORUMA

Google ve Meta, Amerikalıların verilerinin gizliliğini ve güvenliğini, özellikle Çin istihbarat operasyonlarına karşı koruma sözü verdi. ABD Adalet Bakanlığı Google ve Meta ile ulusal güvenlik anlaşmalarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Denizaltı fiber optik kablo sistemi ABD, Tayvan, Filipinler ve Hong Kong’u birbirine bağlıyor. Meta, ABD ve Filipinler arasındaki kablo sisteminin internet kapasitesini artırdığını ve insanların bağlantıda kalmasına, içerik paylaşmasına yardımcı olduğunu söyledi. Anlaşmalar uyarınca, Google ve Meta, hassas verilere yönelik yıllık risk değerlendirmeleri yapmalı ve kablolardaki veri trafiğini 24 saat içinde kısıtlayabilmeli veya durdurabilmeli.

İNTERNETİN BELKEMİĞİNİ OLUŞTURUYOR

Denizaltı kabloları neredeyse dünyanın tüm internet veri trafiğini yönlendiriyor. Dünya veri trafiğinin yüzde 99’unu taşıyan yaklaşık 300 denizaltı kablosu internetin bel kemiğini oluşturuyor.

Kaynak: TRT Haber

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.