DOLAR
32,4483
EURO
34,4874
ALTIN
2.469,62
BIST
9.562,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Advert

Bismil Kanaat Önderleri Yönetim ve Üyeleri 2021 yılı son toplantıda bir araya geldi

Bismil Kanaat Önderleri Yönetim ve Üyeleri 2021 yılı son toplantıda bir araya geldi
26.12.2021 21:32
1.184
A+
A-

Bismil kanaat önderleri yönetimi ve üyeleri toplantısında bir araya geldi

Basın açıklaması

Bismil kanaat önderleri derneği yönetimi ve üyeleri yapılan çalışmalar hakkında fikir ve görüşleri konuşmak için yemekli toplantıda bir araya geldiler.
Yemekli toplantıda bir araya gelen dernek yönetimi ve üyeleri 2021 yılında derneğin yaptığı çalışmalar konusunda bilgi paylaşımı ve 2022 yılında yapılması gereken konuları konuşmak için bir araya geldiler. Derneğin yaptığı çalışmalar konusunda bilgi veren Bismil kanaat önderleri derneği başkanı Hasan Vural, derneğimizin yaptığı çalışmalar neticesinde yüzlerce ailenin barışıldığı ve bunun yanı sıra ilçemizin kalkınması için çok büyük projelerin ortaya koyduklarını söyledi.

Bismil Kanaat Önderleri Toplantısı

Hasan Vural” 2021 yılında derneğimizin yaptığı faaliyet hakkında özet olarak bilgi vermek önümüzde ki yılda neler yapabiliriz yapacağımız faaliyetler hakkında sizinle görüş alışverişinde bulunmak için böyle bir toplantı düzenledik. Dernek yönetimi kendine düşen görev neyse onunla ilgilendi ve onu yapmaya çalıştı aynı anda derneğimizin barış komisyonumuz görevlerini hakkıyla yerine getirerek halkımızın derdine derman olmuşlardır. Biz bunlardan dolayı sizinle gurur duyuyoruz. Hiçbir karşılığı beklemeden hiçbir çıkar beklemeden maddi manevi ve siyasi beklentisi olmadan bir araya geldik Bismil bölgesine ve yöresine gönüllü olarak hizmet veriyoruz. Yaptığımız hizmetler ilçemizin huzuru, asayişi, yatırımı kısacası ilçemizin feraha kavuşması gelişmesi için gereken araştırmayı yaptık yapmaya devam ediyoruz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde ilçemiz için eksik olan çalışmaları gördük bu eksikleri giderilmesi için çok güzel çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. “Dedi.

“İlçemizin refah düzeninin yükselmesi için çok güzel çalışmalar başlattık”
Vural” Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz bir derneğin statüsüne tabiyiz bizim yaptırım gücümüz yok. Yaptırım gücü olan devletimizdir ve ona bağlı kurumlardır. Biz fikir üretiyoruz sizlerden gelen eksikleri onlara iletiyoruz ve onların takipçisi oluyoruz. Yeni bir dernek olmamıza rağmen çok kısa bir zamanda bugüne kadar başarılı işler yaptık. Yaptığımız bu güzel çalışmalardan dolayı derneğimizin ismi duyulduğu gibi hatırı sayılıyor, sözü dinleniyor ve ilçemizde olduğu gibi çevre ilçe ve illerde ismi yayılmaya devam ediyor. Dernek olarak ilçemiz kalkınması için projelere ürettik. Bu projelere içerisinde ilçemize bir organize sanayi ihtiyacı olduğunu tespit ederek bunun yapılaması için girişimlerde bulunduk. Bismil’de organize sanayi kurulursa; çiftçilerimizde kazanacağı gibi işsiz olan halkımızda iş sahibi olacak esnaflarımızda daha çok kazanacak herkes bundan faydalanacak ekonomik olarak ilçemiz refaha kavuşacak. Yaptığımız anketlere göre ilçemizin yüzde 85’i geçimini tarımdan karşılıyor bundan dolayı sulanma sisteminin biran bitirilmesi topraklarımızın suya kavuşması içinde yetkililerle iletişime geçtik. Bismil’in topraklarının sulanması ve susuz bölge kalmaması için DSİ, valilik, siyasi partilerle görüştük. Yaptığımız görüşmeler neticesinde haziranda tüm topraklarımızın Haziran’da suya kavuşacağı sözü aldık. Sulama yanı sıra elektrik fiyatları konusunda çiftçilerimizin sıkıntıya sokmayacak faturanın yüksek gelmemesi görüşmeler yapılacak. Biz Bismil kanaat önderleri olarak 2021 yılında nasıl elektrik fiyatlarını indirilmesi için mücadele verdik ve güzel netice aldıysak 2022 yılı içinde görüşmelere yaparak çiftçilerimizin memnun olacak bir tarifenin yapılması için mücadele vereceğiz.”

Bismil Kanaat Önderleri Toplantısı

Kanaat önderleri derneğimizin en önemli çalışmalarından birisi barış heyetinin yaptıkları çalışmalardır olduğunu söyleyen Vural” Derneğimizin iki tane barış heyeti var. Barış hayatilerimizin yaptıkları çalışmalardan dolayı onlarla gurur duyuyoruz. Çok büyük işlere imza atıyorlar. Buda kanaat önderlerine mal ediliyor onların yaptıkları bu çalışmanın semenerisini hepimiz alıyoruz. Bu çalışmalar kanaat önderleri için zor kolay değil çünkü Bismil’e sevgi tohumunu ekmektedir. Amacımız Bismil’de ve bütün bu bölgede barışı sağlamaktır. Bu barışı örf adet ve geleneklerimiz dâhilinde adliyeye ulaşmadan veya adliyeye ulaşmış davaları örf ve adetlerimiz çerçevesi içerisinde çözüyor. Bu davalar çözüldükçe husumetli olayların büyümesini önlüyor ölümlerin çoğalmasını önlüyor bunları yaparkende devletinde yükünü azaltarak emniyetin ve adliyenin yükünü azaltarak fayda sağlıyor bizim yaptığımız bu çalışmalar neticesinde. Bundan dolayı Allah bu dernekte çalışma yapanların hayırlarını kabul etsin.” Diyerek konuşmasına son verdi.

1.Barış komisyonu başkanı H. Ali Bilmez” Biz barış komisyonu olarak arkadaşlarımızla koordinasyonlu birlik ve beraberlik içinde dayanışma içinde olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmaları öncelikle Allah’ın rızasını kazanmak için yapıyoruz incisi olarak da halkımızın örf ve adetlerine göre uygun olduğu için yapıyoruz oda İslamın bir dalıdır bundan dolayı halkımızın kaide kuralarının yaşatmaya çalışıyoruz. Bize gelen meseleleri İslami usullere göre çözülmesini isteyenleri ilçe müftümüze yönlendiriyoruz kendiside bu konuda elinde geleni yapıyor. Bizim çözmemizi istenen davalara örf ve adetlerimize göre hiçbir ayırım yapmadan adaleti gözetleyerek davaları çözmeye çalışıyoruz . Bize gelen yüzlerce kan davası, alacak verecek meseleleri kız kaçırma meseleleri husumet davaları gibi meselelerin yüzde 95’ni başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. Sonuçlandırdığımız davalarda çok şükür yüzümüzü karaya çıkartacak bir karar almadık. Adaletsizliğe ve islama aykırı hiçbir çalışmanın içinde olmadık olmayacağız bundan dolayı Allah’a hamd ediyoruz. Birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe biz daha çok güzel işlere imza atacağız Türkiye’de örnek bir dernek olacağız Allah’ın izniyle İslam alemine örnek olacağız. Bu çok şerefli bir çalışmadır bundan dolayı birlik içinde olmaya devam etmeli ve birbirimize yardımcı olmaya devam etmeliyiz.” Dedi.

Bismil Kanaat Önderleri Toplantısı

2.Barış komisyonu  başkanı M. Musa Kılıç” Bu dernek ilçemizin ileri gelenlerden oluşuyor içimizde iş adamı çiftçi esnaf alimler siyasi partiler var hepsinizi Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Allah’a hamd olsun bizi ümmete hizmetkâr kıldı. Komisyonumuzda görev alan arkadaşlarla birlikte biz gelen davaların çoğunu Allah’ın yardımıyla hayırla çözdük devam eden davalar var onlarında hayırla çözülmesi için görüşmelerimiz devam etmektedir. Yaptığımız çalışmalarımız hiçbir menfaat çıkar beklemek sırf Allah rızasını kazanmak için yapıyoruz.” Bundan dolayı Allah’a karşı görevimizi yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz.
Maddi durumdan dolayı yıllardır bir türlü inşaatı bitmeyen kurtuluş camisinin inşaatı bitirilmesi için Bismil kanaat önderleri derneği bu konuya da el attı. Caminin bitirilmesi için kendi aralarında para toplayan dernek, eksik kalan paranın Bismil halkının yardımda bulunması için çağrıda bulunarak, ilçemizin en büyük camisi inşaatı maddi durumdan dolayı bitmemesi Bismil halkı için çok üzücü bir durumdur. Bismil halkı birlik olursa en kısa zamanda caminin inşaatı biteceğini belirttirilerek herkesi yardım yapmaya davet ettiler.

Bismil Kanaat Önderleri Toplantısı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.