DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Bismil Usulü İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Bismil Usulü İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
29.12.2021 21:27
1.342
A+
A-

Köftelik bulgur geniş bir kaba alınır, üzerine 1 paket irmik ilave edilir, tuz eklenerek sıcak su ile ıslatılır. 1 kez homojen olması için karıştırılarak kabarmaya bırakılır. Kabaran karışıma 5-6 kaşık unu ekleyerek yoğurma işlemine başlanır, yoğururken bir kaba aldığımız sudan yavaş yavaş karışımın ihtiyacı olduğu ölçüde ilave ederek yoğurmaya devam edilir. (İçli köftenin haşlarken ve açarken dağılmaması için dışının iyice yoğrulmuş olması gerekir) Karışım istenen kıvama geldiğinde yani açılabilecek duruma eriştiğinde (kıvam; karşımdan bir sıkım alıp, fincan şeklinde açılıp açılmadığı denenerek anlaşılabilir) bir süre dinlenmeye bırakılır.

Bismil Usulü İçli Köfte

Bismil Usulü İçli Köfte

İçli köfte Kızartma Yöntemi Haberin videosunda

 

İç harç hazırlığı;
Soğanlar ince ince doğranarak sıvı yağda hafifçe kavrulur, salça ile bir miktar daha kavrulan soğana kıyma eklenerek kavurma işlemi sürdürülür, tuzu, pulbiberi, karabiberi eklenerek kavrulması tamamladıktan sonra ince ince kıyılmış maydanoz ilave edilir ve iç harç soğumaya bırakılır.

Bismil Usulü İçli Köfte

Bismil Usulü İçli Köfte

Açılması;

*içli köfte açma aşamasında suya ihtiyaç olacağından yanınızda bir kapta su bulundurmak faydalı olacaktır.

iç ve dış harç hazırlığı tamamladıktan sonra, dış harcı küçük bir yumurta büyüklüğünde sıkımlara bölünür. El ıslatılarak yapılan sıkım yuvarlanır sonra avuç ortasına alınan yuvarlak önce bir parmakla, biraz şekil alınca iki parmak ile ince bir şekilde fincan gibi olana kadar açılır, içine iç harcı konulur. Ağzı, ıslattığımız parmaklarımızla iki taraf birleştirilerek kapatılır.

Bismil Usulü İçli Köfte

Bismil Usulü İçli Köfte

Pişirme ;

Büyük bir tencerede yarısına kadar su fokur fokur kaynatılır, kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir, karıştırılır. Akabinde köfteler birer birer suya atılır (orta büyüklükte bir tencere 6-7 adet içli köfteyi bir defada haşlamak için uygundur), Pişen içli köfteler servis tabağına alınır (suyun üstüne çıkan içli köfteler pişmiş demektir).

Bismil Usulü İçli Köfte

Bismil Usulü İçli Köfte

Dilerseniz içli

köfteyi geleneksel şekliyle ayran ile servis yapabilirsiniz.

Bismil Ajans Olarak Hepinize Afiyet olsun.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.