DOLAR
32,3401
EURO
35,1021
ALTIN
2.310,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan Mekke Fethi açıklaması

Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan Mekke Fethi açıklaması
31.12.2021 15:46
736
A+
A-
Peygamber Sevdalıları Vakfı: Gönüllerin ve beldelerin yeni fetihlere ihtiyacı var

 

“Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik” (Fetih-1) Ayet-i Kerime ile başlayan açıklamayı Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatör Yardımcısı Ahmet Çevik okudu.

Mekke şehrinin Kur’an-ı Kerim’de “Emin Belde” diyerek övüldüğünü ve kıyamete kadar tevhid sembolü olan bir şehir kılındığını belirten Çevik, Mekke’nin yeryüzünün en şerefli insanlarının mücadelesine tanıklık eden, şirk ve zulmün yok olması için canından geçen müminlerin kan ve gözyaşlarıyla yoğrulan emeklerin ürünü bir belde olduğunu söyledi.

 

Allah’ın evine mekânlık eden ve kendisine gelen Allah misafirlerine emniyet sunan bir şehir olan Mekke’nin şehirlerin anası olduğuna dikkat çeken Çevik, şunları söyledi:

Yüce Peygamber, ‘Kum fe enzir’ (Kalk ve uyar!) düsturunu Mekke’de kuşanmış, tevhid mücadelesine burada başlamış ve sonsuza kadar sönmeyecek olan İslam meşalesini bu mübarek beldede yakmıştır. Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ve izzetli ashabı, bu meşale sönmesin ve bütün insanlığı aydınlatacak bir seviyeye ulaşsın diye, bu meşaleyi pak kanlarıyla tutuşturmuşlar. Müslümanlar, hakkın ihyası ve Emin Belde’nin Hazreti İbrahim ve oğlu Hazreti İsmail dönemindeki hüviyetine kavuşması için canlarını feda etmiş ve pak kanlarını akıtmışlardır. Müminlerin velisi olan Allah, sabır ve direnişin bu dünyadaki mükâfatı olarak muvahhitlere bitmez ve tükenmez Mekke meyvesini ikram etmiştir. Fetih inananları sevince boğmuş ve kıyamete kadar onların yolunda yürüyenler için umudun ve inancın sembolü olmuştur.

“Mekke’nin fethi, gönülleri İslam’a açma özelliğine sahiptir”

Çevik, “Mekke’nin Fethi, özünde büyük hikmetler barındıran ve her asırda çıkmaza giren Müslümanların önünü açacak sağlam bir anahtardır. Bu anahtarın en büyük hikmeti, sadece mekânları değil zihin ve gönülleri de İslam’a açma özelliğine sahip olmasıdır. İman erleri de bu vesileyle ‘Fitne ortadan kalkıncaya ve din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla mücadele edin…’ (Bakara 193) ayetini düstur edinmiş ve birçok beldeleri bu aşk ve şuurla fethetmiş, Allah’ın izniyle kıyamete kadar daha nice şirk ve küfür beldelerini de fethedecek ve oraları ihya edeceklerdir.” dedi.

“İnsanlığın manevi bir fethe ihtiyacı var”           

Yılbaşı bahane edilerek tertiplenen eğlencelerin, tüketilen içkiler ve gece boyunca yaşanan ahlaksızların hem gönüllerde hem de beldelerde yeni bir fethe ne kadar ihtiyaç olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Çevik, “Batı hayranlığı ve haram düşkünlüğü yılbaşı gecesi bahane edilerek meşrulaşmakta ve günahlar tavan yapmaktadır. Geçen yılın muhasebesi için güzel bir vesileye dönüşebilecek yılbaşı gecesi, maalesef haramlarla geçen bir günah gecesine dönmektedir. Bütün bu çirkeflikler, insanlığın yeniden manevi bir fethe ihtiyaç duyduğunun apaçık bir göstergesidir. Bu sebeple hem yılbaşı gecesinde hem de diğer zamanlarda ağır bir sorumluluk kuşanma, bilinçli Müslümanlar için hayati bir mesele haline gelmiştir.” diye konuştu.

Çevik, “El Fettah olan Rabbimizden, kutlu Mekke fethinin hürmetine özelde Müslümanların, genelde tüm insanlığın kalbini hakiki imana açmasını niyaz eder ve fethin tüm dünya mazlumlarının ve mustazaflarının kurtuluşuna vesile olmasını dileriz.” duası ile konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.