DOLAR
32,5107
EURO
34,7339
ALTIN
2.488,90
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Advert

Diyarbakır’da TYP kapsamında okullara 398 temizlik personeli alınacak

Diyarbakır’da TYP kapsamında okullara 398 temizlik personeli alınacak
06.01.2022 19:48
748
A+
A-

Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğünce İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile 17 TYP kapsamında 398 Okul Temizliği kontenjanı için 3 ay süreli TYP açılacak.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında okullarda temizlik personeli olarak istihdam edilmek üzere 398 kişi alınacak.

Açılan kontenjan için başvurular yarın itibariyle başlayıp 5 gün devam edecek. Başvurular, kuruma gelmeden ALO 170 üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak yapılabilecek.

Noter kurası yönteminin kullanılacağı aday seçiminde tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri nezdinde TYP’ler için bay başvuru sahiplerinde engelli ve eski hükümlülük koşulları hariç 35 yaş üstü olma koşulu aranıyor.

SGK sorguları esnasında 4/a sigortalılığı bulunan, emeklilik kaydı bulunan ve vergi mükellefiyeti bulunan kişiler TYP’den yararlanamayacağı gibi başvuru tarihinden önceki bir ay içerisinde SGK 4/a sigortalı kaydı olanlar katılımcı olarak seçilemeyecek.

TYP’lere; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde aynı hanede oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, daha önceki projelerde çalışan hane halkı da dahil olmak üzere ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecek. Aynı haneden başvuru yapan kişilerin başvuru tarihine en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışması sonucu elde ettikleri gelirler toplamının asgari ücretin 1,5 katını aşması durumunda bu hanede oturanlardan hiçbiri TYP’ye katılamayacak.

Kura sonrası oluşan listeler nihai liste olmayıp, yüklenici ve İŞKUR tarafından gerekli inceleme ve kontrol işlemleri sonrasında kesinleşecek. İnceleme işlemleri tamamlanmadan program başlatılmayacak. Nihai Listelerin açıklanması için 15 Şubat öngörülüyor. 1 Mart’ta başlayacak olan TYP 31 Mayıs da sonlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.