DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Söyleyene Değil Söyletene Bak!

A+
A-

Chp Grup Başkan Vekili Özgür Özel Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 yaş Kur’an Kursları için ortaçağ zihniyeti demiş…

Çok olmadı daha Kasım ayında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, “Gitmekte olan bir iktidar var’ diyerek “Geçmişte partimizin de hataları oldu; helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım” diye konuştu.

Peki adama sormazlar mı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye?… Bu nasıl helalleşme ki düşüncenizde hiç bir değişiklik yok? Sözüm ona Halk partisisiniz, ama hala halkın dini değerlerine, kültürüne, örfüne, adetlerine düşmanlığınızda bir fark görünmüyor… Bu kafayla nasıl geçmişinizle yüzleşeceksiniz, nasıl halk ile kaynaşacaksınız, nasıl helalleşeceksiniz anlamak mümkün değil.

Rivayet edilir ki birgün Şeytan insan suretinde Hz. Musanın yanına gelir, ona der ki benim için Allah’a sorar mısın? pişman olmuş bir kulun af diliyor, onun için af var mı? Diye. Allah(cc) Hz. Musa’ya Hz. Adem’in kabrinin yerini gösterir ve Şeytanın Adem’in kabrine secde ederse af olunacağını söyler. Hz. Musa bunu Şeytana anlatınca Şeytan küplere biner ve ben onun dirisine secde etmemişken, ölüsüne nasıl secde ederim diye cevap vererek çekip gider.

Nasıl ki Şeytan tevbesinde samimi değil, artık pişmanım söylemiyle kimi kandıracağını hayal ediyorsa, bu insanlar da, müslümanları çok saf görmüş olacak ki, gelin helallleşelim sözüyle, dinine, kültürüne bağlı olanları kolayca kandırabileceklerini sandılar herhalde…

Tevbenin birinci şartı pişmanlıktır. Pişmanlık ta samimi bir şekilde hatalarını kabul edip, bir daha onları yapmamaya karar vermektir.

Peygamber efendimizin(sav)in en büyük mucizesi olan; Kuran’ı Kerim’e nedir bu düşmanlığınız? Allah tarafından indirilen en son kitap Kuran’ı Kerimdir. Tahrif edilmemiş tek kitaptır. Yani en güncel İlahi Kitaptır. Ve en önemlisi tüm insanlığın hem dünya hem de ahiret mutluluğunu sağlayan kitaptır. Yeter ki düşman olmak yerine onu okuyup, anlayalım ve hayatımıza uygulayalım. Tüm dünya insanları kardeş olur, gül gibi birbirleriyle yaşarlar. Tıpkı peygamberimizin işkenceden bunalan müslümanlara dediği gibi: “acele ediyorsunuz, gün gelecek San’a dan Hadramevt’e kadar insanlar yolculuk yapacak Allahtan başka bir şeyden korkmayacaklar.” ve bu gerçekten olmuş islama , Kuran’a göre hareket eden Müslümanlar o huzuru yaşamışlardır.

Ama gel gör ki Mekke döneminde hiç olmayan münafıklık, Medine İslam Devleti kurulunca hortlamış, müslümanların yüzüne gülen bu insanlar arkalarından hep kuyularını kazmışlardır. Bazen de dayanamamışlar içlerinde sakladıkları kinlerini kusmak zorunda kalmışlar, gerçek yüzlerini ortaya çıkarmışlardı.

“İman edenlerle karşılaşınca “inandık” derler, şeytanlarıyla baş başa kaldıklarında ise “Biz sizinleyiz, biz yalnızca alay etmekteyiz” derler.Bakara 14

Bugün de aynı şekilde devam ediyor. Belki de Allah onlara söyletiyor gerçeği, saklamalarına izin vermiyor. Bu yüzden diyorum ki söyleyene değil de Söyletene bakın.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.