DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.300,55
BIST
9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Diyanet’ten ‘Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’ Projesi

Diyanet’ten ‘Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’ Projesi
30.01.2022 22:41
584
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 81 ilin müftülüğüne, ‘Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’ projesini başlatma talimatını verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Cuma Geceleri Ailece Buluşuyoruz” başlıklı bir proje başlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, projenin tüm detaylarını, 20 Ocak 2022 tarihinde yazdığı yazı ile 81 il müftülüğüne duyurdu. Erbaş, proje ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Camiler, kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle geçmişten günümüze bütün Müslümanları aynı çatı altında bir araya getirmiştir. Allah’a ibadet neşesini birlikte yaşandığı bu eşsiz mabetler, imanlı gönüllerin hasbihal etmelerine ve sosyalleşmelerine de imkan sağlamıştır.

Ası-ı saadet örneğinde olduğu gibi bugün de aile fertlerinin yürütülen din hizmetlerinden yeterince istifade edebilmesini, Peygamber Efendimizi ve asr-ı saadeti örnek almalarını, çocukların ve gençlerin cami ve namaz sevgisini kazanmalarını sağlamak; aile içi sevgi, saygı ve huzuru artırmak amacıyla ülke genelinde aile fertlerinin katılım sağlayabileceği tüm meskun mahalle camilerinde aile fertlerine yönelik ‘Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’ projesi başlatılacaktır.”

“BİLHASSA ÇOCUKLARIN CAMİ VE CEMAATLE NAMAZ BİLİNCİ KAZANMALARINA KATKI SAĞLANMASI”

Erbaş’ın genelgesinin eklerinde yer alan “Proje Uygulama Esasları” başlıklı evrakta projenin amacı, “Aile fertlerinin dini kimliklerini inşa ederken sahih dini bilgi ile buluşmalarına, böylece Kuran ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmak; aile içesinde cami, Kuran, cemaatle namaz ve dua konularında farkındalık oluşturmak” ifadeleri ile açıklandı.

“Aile fertlerinin, bilhassa çocukların cami ve cemaatle namaz bilinci kazanmalarına katkı sağlanması” ve “Mahalle cami görevlileri ile mahalle sakinleri arasındaki iletişimin güçlenmesine katkı sağlanması” gibi ifadeler de projenin hedefleri arasında yer aldı.

TÜM MESKÛN MAHALLE CAMİLERİNDE

Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’ projesi, 2022 yılı boyunca her hafta perşembeyi cumaya bağlayan gece yatsı namazından önce aile fertlerinin katılım sağlayabileceği tüm meskûn mahalle camilerinde yürütülecek.

Buluşma programı Yasin-i Şerif tilaveti ile başlayacak, sohbet ile devam edecek, tövbe-istiğfarın ardından hatim duası ile sona erecek. Sohbetlerde, günün şartlarına, ihtiyaçlarına, mana ve önemine uygun, Kuran’ın anlaşılmasına katkı sağlayan 10 dakikalık bir konuşma yapılacak.

Ramazan ayında projeye ara verilecek. Fakat Ramazan ayından sonra katılımın düşmemesi amacıyla projeye katılan aileler teravih namazına davet edilecek, ailelerin cami ile olan irtibatlarının canlı tutulması sağlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.