DOLAR
32,5668
EURO
34,9970
ALTIN
2.425,42
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Advert

Bismil’de Regaib Kandili Programı Düzenlendi

Bismil’de Regaib Kandili Programı Düzenlendi
03.02.2022 22:44 | Son Güncellenme: 03.02.2022 23:36
1.053
A+
A-

Bismil’de Regaib Kandili Programı

Bismil ilçe müftülüğü tarafından Regaib Kandili hasebiyle Merkez Fatih Camii’nde program düzenlendi. Halkın yoğun katılımı ile  yatsı namazı cemaatle kılınıp ardından tesbihat, sohbet, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlüt, kaside ve son olarak dua edildi.

Bismil’de Regaib Kandili Programı

Bismil İlçe Müftü Vekili Cevat Sülün

Program akışı gereğince namaz ve tesbihattan sonra Bismil İlçe Müftü Vekili Cevat Sülün Üç Aylar ve Regaib Gecesi hakkında:

‘’Üç aylar halk arsında Receb, Şaban ve Ramazan olarak bilinen aylardır. Receb ayı gelince Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle dua ederdi ‘’Allah’ım bize Receb ve Şaban’ı mübarek kıl ve Ramazanı bize kavuştur’’.

Cenabı Allah Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor ‘’ Allah’ın yeri ve göğü yarattığı günden beri ayların sayısı on ikidir, bu dinin dost doğru yoludur. Bunlardan dört tanesi haram aylardır ve bu aylarda kendi nefislerinize zulüm etmeyiniz.’’

Üç ayların Receb ve Şaban ayları Ramazan ayına hazırlıktır. Zünnûn-ı Mısrî mutasavvıf şöyle der; ’’ Receb ayı ekin ekme, tohum atma ayıdır, Şaban ayı onarım ve bakım ayıdır ve Ramazan ayı ise, mahsulü toplama ve ekini biçme ayıdır.’’ Anlamamız o ki Receb ve Şaban ayları Ramazan ayına girme maratonudur. Receb ve Şaban ayı ki, şeytanla mücadele ayı,  cennet kapıların ardına kadar açıldığı cehennem kapılarının kapandığı, şeytanların zincirlere vurulduğu ramazan ayına bir hazırlıktır.

Herkes kendi eksikliğini göz önünde bulundurarak hayrı bol olan bu ayları fırsat bilerek kendi ibadi eksiklerini tamamlaması gerek.

Bismil’de Regaib Kandili Programı

 

‘’Cenabı Allah Kadir Gecesi hakkında şöyle buyuruyor; ’’ Bin aydan daha hayırlı… Çünkü o gece zulmün, şirkin ve küfrün karanlığına bürünen coğrafyamız tıpkı güneşin dünyayı ısıttığı ve aydınlattığı gibi Kur’an-ı Kerim’in rahmet damlaları Kadir Gecesi’nde nazil oldu. Bu aylarda olan ibadetlerin hayrı çok olmasıyla beraber ve bu ayların içerisinde Kadir Gecesi’ndeki yapılan ibadetler ise diğer aylara nazaran bin kat daha hayırlıdır. Bizler Müslümanlar bu üç ayları bol bol ibadetle geçirip manevi kirlerden arınıp Allah’a kul olmamız gerekir.’’  sohbetini etti.

Bismil’de Regaib Kandili Programı Kaside Ve Mevlit Okuması

Bismil Merkez Kurtuluş Camii İmam-Hatip’i Molla Rıza Akdemir

Kur’an-ı Kerim Tilavetini Bismil Merkez Kurtuluş Camii İmam-Hatip’i Molla Rıza Akdemir , Mevlit ve ilahi kasideleri Bismil Esentepe Camii İmam Hatip’i Molla Ercan Arslan okudu.

 

Program sonunda dua edildi. Duayı Bismil İlçe Müftü Vekili Sülün öncülüğünde şöyle:

”Allah’ım! Yerin ve göğün rabbi, ey merhametlilerin merhametlisi, ey biçarelerin ve çaresizlerin sahibi. Allah’ım İzzetin ve Azametin hürmetine, bütün peygamberlerin, Enbiyaların, Resullerin, Salihlerin, Alimlerin hatırı için, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’nın hatırı için, suyu yüzü hürmetine rabbim, kamil bir iman, eksiksiz noksansız kemale ermiş bir iman, Salih, riyasız ve halis bir amel ve kendisinden fayda duyulan hayra saçan bir ilim nasip et rabbim. Cihad-i bir ruh, bedenimize sıhhat ve afiyet ve bolca rızık bizlere sen ihsan eyle. Allah’ım! mümin kardeşlerimize imani bir şuur ihsan eyle. Allah’ım! parçalanmış, bölünmüş, birbirlerine kin duyan müslümanların kalplerini sen iyileştir. Allah’ım! yeryüzünde İ’lâ-yi Kelimetullah için senin adının yüceliğini anlatmak için çabalayan, mücadele eden, cihat eden bütün mümin kardeşlerimizi sen muzaffer eyle. Allah’ım! Bizleri, memleketimizi, vatanımızı bütün şer güçlerin şerrinden sen muhafaza eyle. Allah’ım! Cehaletimizi, aciziyetimizi itiraf edip senin sonsuz rahmetine sığınıyoruz. Allah’ım! Bütün müslümanları, İslam alemini ve insanlık alemini yüce Kur’an-ı Kerim hakikatıyla sen uyandır. Allah’ım! Hz. Adem’den günümüze kadar senin davan için, dinin için mücadele edipte mücadele esnasında canlarını veren ve varlığıyla, şuuruyla cihat eden bütün şehitlerimizin ruhunu yücelt. şuanda burada hazır olan topluluğun duasını sen kabul et. (amin)” diyerek dua edildi.

 

Sona eren programın ardından Bismil müftülüğü ve Bismil kaymakamlığı tarafından lokum ve bisküvi ikram edildi.

Bismil kaymakamlığı tarafından lokum ikramı

 

Bismil kaymakamlığı tarafından lokum ikram

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.