DOLAR
32,5627
EURO
34,7049
ALTIN
2.412,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
31°C
Diyarbakır
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Advert

Bismil’de Peygamber Sevdalıları Siyer Sınavına Akın Etti (VİDEO)

Bismil’de Peygamber Sevdalıları Siyer Sınavına Akın Etti (VİDEO)
13.02.2022 19:44 | Son Güncellenme: 13.02.2022 20:12
1.060
A+
A-

Bismil’de düzenlenen siyer yarışmasına peygamber sevdalısı halk yoğun ilgi gösterdi.

Peygamber sevdalıları vakfı tarafın’dan “Onu Oku, Onu Yaşa” temasıyla düzenlenen siyer sınavı Bismil merkezde 8 okul ile köylerde 7 okul’da yapılan siyer yarışmasına 1150 kişi sınava katıldı.

Sınava katılan Muhammed isimli öğrenci: ‘’Öncelikle şunu belirteyim bu sınava hazırlayan kişilerden Allah razı olsun. Çok güzel bir sınavdı. Gayet olumlu olacağını düşünüyorum. Gençler açısından şöyle diyebiliriz; Kur’an-ı Kerim’de Allah’u Teala Peygamberimize ‘’Şüphesiz sen büyük bir ahlak üzerindesin’’ buyuruyor ve sadece peygamber efendimizin hayatını değil aynı zamanda yaşadıklarını ve onun ahlakını hayatımızda tatbik etmemiz gerekir. Bu sınavda çok güzeldir, bütün arkadaşlarımızın katılmasını ister ve düzenlenen bu sınavdan da çok memnunuz.’’ dedi.

Katılan Harun Yalçınkaya: ‘’ Kaybedeni olmayan tek sınav olarak nitelendirdiğimiz bu peygamberi öğren, yaşa ve yaşat sınavına gençlerin katılması gerçekten çok güzel. Peygamberimizi bu sayede öğreniyoruz insanlara öğretmeye çalışıyoruz ve peygamberimizi doğru bir şekilde tanımaya çalışıyoruz.’’ dedi.

 

Katılan Muhammed Bilgiç: ‘’ Bence siyer sınavı çok gerekli bir sınavdır ve Türkiye’de de gelecek nesillere aktarılmalıdır. Siyer sınavı kaybı olmayan bir sınavdır evet ödül veriliyor ama her şey ödül değildir. İnsanın sadece siyer sınavına girmesi bile çok güzel çok güzel bir şeydir. İnsan daima siyer sınavında kazanır yani her şeyin maddi olmadığını, manevi atmosferin de olması gerekir.’’ Diye ifade etti.

Katılımcılar sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkürlerini sundular.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.