DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Advert

Tekstil ve Hazır Giyim Çalıştayı Bilgilendirme Toplantısı Bismil’de Yapıldı

Tekstil ve Hazır Giyim Çalıştayı Bilgilendirme Toplantısı Bismil’de Yapıldı
14.02.2022 15:51
874
A+
A-

Toplantı tekstil ve hazır giyim sektöründe karşılaşılan sorunlar ve sektöre ilişkin kamu olarak neler yapılabileceğine ilişkin görüş ve önerileri dile getirildi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bir lokal’de düzenlenen toplantıda, (GÜNTİAD) Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği Başkanı Mehmet Dalkıran, SGK Diyarbakır İl başkanı Reşat Merttir, Diyarbakır Çalışma ve iş kurumu İl Müdürü İsmail Koç, Bismil Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Remzi Güneş, Mega Çırçır fabrikasında Musa Çelebi, Surhan Tekstil A.Ş ,Mesut Oruç, Ünteks Tekstil A.Ş, Edip Ünver’inde aralarında bulunduğu Tekstil temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BİSMİL DE 20.700 m2 TEKSTİL KENT YAPILIYOR
Dalkıran, Bismil’de 5 tekstil fabrikası toplam 20.700 metrekarelik alan yapılıyor. Bunu Valilik ve Karacadağ kalkınma ajansı yürütüyor. Bunun dışında yeni alanların açılması için girişimlerde bulunacağız. Dedi.

Bulut tekstil’de Cafer Bulut, Bismil’de tekstilcilerin aradığı nitelikli eleman bulmada meslek liselerinde bürokratik sorunla karşılaştığını ifade ederek, İl Milli Eğitim düzeyde ve İş kurumunda destek istedi.

YATIRIM TEŞVİK BELGE SAHİBİ İŞVERENLERE UYARI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Diyarbakır İl Müdürü Reşat Merttir, Özellikle yatırım teşvik belgesine sahip işverenlerimizin sahte sigortalılık konusunda uyardı.

BİSMİL’DE TEKSTİL OSB KURULMASI HALİNDE 5000 KİŞİLİK YENİ İSTİHDAM DEMEK
Gençlerimizin istihdamına yönelik etkin politikalar geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Mega Çırçır sahibi Musa Çelebi, Şentepe mahallesi yukarısında 1000 dönümde fazla mera alanı bulunmaktadır. O alan üzerinde tekstil OSB geliştirilebilir. Bismillin en büyük sorunu tekstil OSB bulunmamasıdır. Çoğu kişiyle konuştuğumuzda, en önemli sorun yer sorunu olduğunu dile getirmişlerdir. Bu konuda eğer Bismil’de tekstil alanında bir OSB kurulursa, 5000 kişi tekstil alanında istihdama kavuşacaktır. Dedi.

İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, Çalışma ve İş Kurumu olarak bu tür projelere destek verdiklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca sektör temsilcileri tarafından görüş ve önerileri dile getirildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.