DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Advert

Bismilli SMA Hastası Esma Bebek Kampanyasına Destek Bekliyor (VİDEO)

Bismilli SMA Hastası Esma Bebek Kampanyasına Destek Bekliyor (VİDEO)
18.02.2022 10:23 | Son Güncellenme: 18.02.2022 11:58
1.264
A+
A-

Bismil’de yaşayan SMA (Spinal Musküler Atrofi) Tip-1 hastası 32 aylık Esma Kaplan, Amerika ve Macaristan’daki tedavi fırsatını kaçırdı. Esma’nın tedavisi için son çare Dubai. Ancak buradaki tedavi için aileden 1 milyon 850 bin euro isteniyor.

Esma’nın babası Gökhan Kaplan, başlattıkları yardım kampanyasında bu paranın yüzde 60’ını toplayabildiklerini belirterek, “Esma’nın son şansı kaldı. Sizlere yalvarıyorum, buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Çocuğumun daha fazla acı çekmemesini istiyorum” diyerek herkesi kampanyaya davet etti.

Esma’nın babası Gökhan Kaplan

Kızının Amerika’daki ve Macaristan’daki tedavi fırsatlarını yaşından dolayı kaçırdığını belirten baba Gökhan Kaplan, Esma için başlattıkları yardım kampanyasının sürdüğünü kaydetti. Gökhan Kaplan, şöyle konuştu:

“Öncelikle herkese merhabalar. İsmim Gökhan Kaplan. SMA (Spinal Musküler Atrofi) hastası bir kız çocuğum var. Şu anda ekranda gördüğünüz kızım Esma. Bu SMA hastalığı dünyada çocuk ölümlerinde birinci sırada olan en ağır hastalıklardan bir tanesidir. Ne yazık ki bunun tedavisi şuanda ülkemizde yapılamıyor.
Çocuğum 2 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyor ve bu hastalık ölümcül bir kas hastalığıdır.
Eğer tedavi edilmezse maalesef yaşama şansları sıfır. Şu anda ülkemizde spinraza diye adlandırılan bir ilaç var. Bu ilaç devlet tarafında ücretsiz bir şekilde bu çocuğuma veriliyor ama bu da kesin tedavi değil ve tedavi için yetmiyor, sadece hastalığın seyrini yavaşlatıyor.”

Esma Bebek

“Kampanyanın Yüzde 60’ını Topladık”,

“Esma’nın yurtdışında olan Zolgensma diye gen tedavisi olarak adlandırılan tedavi ile tamamen Yüzde 98 iyileşme durumu olabilir. Biz Türkiye’de resmi olarak valilik izni ile bağış topluyoruz. Kampanyamızı tam 2 yıldır sürüyoruz. Türkiye’de kampanyası en uzun süre olan tek aileyiz. Ben bir baba olarak güvenlik şirketinde güvenlik görevlisiyim. Bu imkanlarla kızımın hastalığı için 10 gün 15 gün sesimi durabiliyorum. Gün boyunca işteyim, işim de yattık kalıyorum ve ortalama 20 gün evde bile değilim. Şu ana kadar kampanyamızın %60’ını topladık. Esma’nın yurtdışındaki tedavi maliyeti 1 milyon 850 bin Euro, yani şu anki güncel kuru üzerineden hesaplanılırsa ortalama 24 bin milyon TL. Şuana kadar 14 milyon 500 bin TL‘sini tamamladık. Geri kalan Yüzde 40’lık birimi tamamlanırsa çocuğumu tedavisine kavuşturmak istiyorum. Sesimi duyan herkesten Allah rızası için yardım bekliyorum.
Çocuğum bu cihazlara bağlı bir şekilde yaşamını sürüyor. İki yıldır ne yürüyebiliyor ,ne koşabiliyor, baş kontrolu yok ve ağız yoluyla dahi beslenemiyor. Burnuna takılan ince boruyla burnundan mideye kadar takılıp sıvı mama ile besleniyor.
Bunun tedavisi var ve bunun için bağış topluyoruz. Buradan sesimin gidebildiği herkesten ve yetkililerden Allah rızası için yardım bekliyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.