DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Advert

Diyarbakır’da 10’uncu Mezopotamya İnşaat Fuarı Açıldı

Diyarbakır’da 10’uncu Mezopotamya İnşaat Fuarı Açıldı

İnşaat sektörü firmalarını bir araya getiren 10’uncu Mezopotamya İnşaat Fuarının açılışı, Yurtdışından temsilcilerin katılımıyla Diyarbakır’da gerçekleşti.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar açılışına Erbil, Duhok, Süleymaniye ve Musul başta olmak üzere birçok bölgeden İnşaat sektörü temsilcileri katıldı.

 

Bugün başlayıp pazar gününe kadar devam edecek olan fuara Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari, Erzurum, Elazığ, Van, Bitlis, İstanbul, Siirt, Gaziantep, Malatya, Mersin, Niğde ve Şanlıurfa başta olmak üzere 40’a yakın ilden gelecek inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, mimarlar, müteahhitler, iş adamları ve teknik personellerin katılımcı firmalarla iş bağlantısı kurması hedefleniyor.

Fuarın açılış törenine katılan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kentte inşaat sektörüyle ilgili uluslararası katılımlı fuarın düzenlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

“Fuar büyütülerek gayrimenkul sektörü de ilave edilmeli”

Diyarbakır’ın insanlığın yerleşik hayata geçtiği Yukarı Mezopotamya’da önemli bir yerleşim yerinin olduğunu söyleyen Karaloğlu, “Mağara döneminden bugüne kadar inşaat sektöründeki yaşanan bütün değişimleri, kullanılan bütün malzemeleri Diyarbakır’da görme şansımız var. Diyarbakır öyle bir yer. Diyarbakır’a baktığımızda bir taraftan 33 medeniyetin bize bırakmış olduğu miras, çok ciddi bir tarihsel yapı stoğumuz; Köprülerimiz, hanlarımız, camilerimiz, kiliselerimiz sivil mimar örneklerimiz var. Bir taraftan da modern Diyarbakır’a baktığımızda çağın mimarlık örneklerini inşaat teknolojilerini görebileceğimiz de kentin bir modern tarafı var.” dedi.

Ham malzemede küresel fiyat artışları ve pandemi sürecine rağmen kentte güzel projelerin devam ettiğine dikkat çeken Karaloğlu, fuarın önümüzdeki dönem büyütülerek gayrimenkul sektörünün de ilave edilmesi gerektiğini aktardı.

Diyarbakır’ın fuarcılık potansiyeli olduğunu vurgulayan Karaloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Bugün inşaat sektörünün konuşuyorsak mutlaka inşaat sektöründe yeni trendler, mimari trendleri, yeni inşaat malzemelerini, teknikleri, teknolojileri, makineleri mutlaka konuşmamız, bu fuarda sektörün bilgisine ilgisine sunmamız lazım.

Karaloğlu, inşaat fuarının dışında turizm ve tarım, hayvancılık sektörünün olacağı büyük fuarların kentte yapılacağını sözlerine ekledi.

Mart ayı içerisinde inşaat sektörü haricinde tarım ve hayvancılık ile turizm fuarı yapacakları bilgisini paylaşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı Mehmet Kaya, özellikle Diyarbakır’da fuarlara oluşan firma yoğunluğuna dikkat çekerek her ay birer olmak üzere yıl içerisinde 12 fuar düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.