DOLAR
32,3277
EURO
35,0598
ALTIN
2.296,98
BIST
9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Diyarbakır’da Mazgal Hırsızlığına Karşı Yeni Önlem

Diyarbakır’da Mazgal Hırsızlığına Karşı Yeni Önlem
04.03.2022 15:32
754
A+
A-

Diyarbakır’da çalınan pik döküm ızgaraların yerine geri dönüşümsüz malzemeden yapılan ızgaralar bırakılmaya başlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, döküm malzemeden yapılan ızgaraların sürekli çalınması ve bu nedenle özellikle çocuk ve yaşlıların can güvenliğinin tehlikeye düşmesi üzerine yeni bir önlem aldı.

DİSKİ ekipleri, çalınan pik döküm ızgaralar yerine geri dönüşümü olmayan malzemeden yapılan Reaktif Pudra Beton Kapağı (RPC) modeli taktı.

“Vatandaşlar durumu ALO 153’e bildirsin”

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, merkez Sur ilçesi Keçi Burcu civarında çalınan 75 yağmur suyu ızgarası monte çalışmasını inceleyerek personelden bilgi aldı.

DİSKİ’nin, yürüttüğü tüm çalışma ve yatırımları kentte yaşayan vatandaşlardan elde ettikleri gelirlerle yaptıklarına dikkat çeken Tutşi, vatandaşlarında baca ve yağmur suyu ızgaralarının yerinden çıkarılmasıyla karşılaştıklarında ALO 153’e bildirmelerini istedi.

“Yeni sistem kamu kaynaklarının boşa harcanmasının önüne geçecek”

Tutşi, “Yeni monte ettiğimiz RPC baca ve yağmur suyu ızgaraları beton ile demir karışımından oluşuyor. Ayrıca bu yeni sistem geri dönüşüme olanak tanımıyor. Bu sistemi zamanla kentte yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Çalınan ızgaraların maliyeti arttırdığına dikkat çeken Tutşi, “Maliyet açısından daha pahalı olan RPC model baca ve yağmur suyu ızgaralarını çalınmaların önüne geçmek amacıyla tercih etmek zorunda kalıyoruz. Çalınan baca ve ızgaralar kurumumuza mali anlamda ciddi zararlar veriyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için yağmur suyu ızgaraları ve bacaları için ilave yatırımlar yapmak zorunda kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çalınan ızgaraları alan işletmeler ağır cezalarla karşı karşıya kalır

Hurdacıları, çalınan baca ve yağmur suyu ızgaraları alımı yapmamaları konusunda uyaran Tutşi, tespit edilmeleri durumunda bu işletmelerin ağır cezalarla karşı karşıya kalacağını kaydetti. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.