DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Advert

Kızılay Bismil Şubesi Başkanı Necmi Gültekin Oldu

Kızılay Bismil Şubesi Başkanı Necmi Gültekin Oldu
06.03.2022 14:11 | Son Güncellenme: 06.03.2022 15:27
1.070
A+
A-

Kızılay Bismil Şube Başkanlığına Necmi Gültekin seçildi.

 

Kızılay Bismil Şubesi kongreye gitti. Kongreye tek liste ile gidilirken listede seçime tek başkan adayı olarak giren Necmi Gültekin, hazır bulunan 121 üyenin tamamının oylarını alarak Kızılay Bismil Şube Başkanlığına seçildi.

Özgürlük Bulvarında bulunan Kızılay Bismil İlçe binasında yapılan seçim üyelerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Seçimde Divan Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Metin Çelebi tarafından yapıldı. Çelebi salondan hazır bulunan üyelere başka aday olup olmadığını sordu. Başka aday çıkmazken Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri ile Genel Merkez Kurulu asil ve yedek delegelerinin isimleri Divan Başkanı Metin Çelebi tarafından salonda bulunan üyelere zikredildi. Ardından genel kurulda oy verme işlemi başladı. Salonda bulunan üyeler kurulan sandıklara gelerek oylarını kullandılar. Oy verme işlemleri bittikten sonra oy sayımına geçildi. Salonda hazır bulunan 121 üyenin tamamının oylarını alan Necmi Gültekin Kızılay Bismil Şube Başkanlığına seçildi.

Kızılay Bismil Şube Başkanlığı’na seçilen Necmi Gültekin bir konuşma yaptı, konuşmasına salonda bulunan basın mensupları, Kızılay üye ve gönüllülerini selamlayarak başlayan Gültekin bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden ve katkılardan dolayı önceki Şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Gültekin; “Kızılay bir iyilik yarışıdır. Bu yarışta bayraklar elden ele geçer. Yönetim kurulumla beraber siz değerli üyelerimizin teveccühü ile aldığımız bu bayrağı daha ileriye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.

Gültekin; “Kızılay, din, dil, ırk, siyasi görüş ve ideoloji gözetmeksizin ihtiyaçları esas alır”

Önceliklerinin ihtiyaç sahipleri olacağına vurgu yapan Gültekin; “Kızılay milliyet, ırk, dini inanç, sınıf veya siyasi düşünce farkı gözetmez, insanın ıstırabını, en ivedi ve zaruri ihtiyaçlara öncelik vererek dindirmeye çalışır. Herkesin güvenini kazanmak amacıyla düşmanlıklara taraf olmaz ve hiçbir zaman siyasal, ırksal dinsel ve ideolojik nitelikteki ihtilaflara girmez” şeklinde konuştu.

“İnsani tüm ihtiyaçlar için hepimiz gayret göstereceğiz”

İnsani her türlü ihtiyacı gidermek adına ellerinden gelen her şeyi yapacaklarının altını çizen Gültekin;

“Bizleri mutfağına et girmemiş evler, kışın soğuğunda üstüne giyecek giyemeyen, ayaklarına ayakkabı giyemeyen çocuklar; Evine aş götüremeyen çaresiz anne ve babalar bekliyor bizleri yetimler bekliyor. Bu günden itibaren büyük bir mücadele göstererek, sesini duyuramayan muhtaç kim varsa onlara ses olmak zorundayız. Sorumluluğumuz fazla ama birlikte mücadele ederek Kızılay çatısı altında ihtiyaç sahiplerine kan, can, barınak, gıda ve sayamadığım diğer insani tüm ihtiyaçlar için hepimiz gayret göstereceğiz.” Şeklinde konuştu.

“Kızılaycılık emanet elçiliğidir”

Devralmış oldukları emanetin ne kadar önemli olduğunu farkında olduklarına ve emanete  farkında olduklarına ve emanete ihanet münafıklık alameti olduğuna vurgu yapan Gültekin; “Peygamber efendimiz  (SAV) Hicrete çıkacağı gece kendi yatağına Hz. Ali’yi yatırmış ve evinin etrafında peygamber efendimizi öldürmek için toplanan müşriklerin arasından Yasin suresinden bazı ayetler okuyarak evinden çıkmıştır. Peygamber efendimiz(SAV)’in hayatının her alanından çıkartmamız gereken dersler olduğu gibi hicret olayından da çıkartmamız gereken dersler var. Dikkatinizi şuraya çekmek isterim.

Hz. Muhammed (SAV)’in davasına inanmayan onun peygamberliğini reddeden ona ve ashabına türlü türlü işkencelerde ve kötü davranışlarda bulunan hatta öldürmek için evinin etrafında toplanacak kadar ileriye giden müşrik ordusu, peygamber efendimize emanetlerini en değerli eşyalarını bırakıyorlardı. Ve peygamber efendimiz (SAV)’ Muhammed-ül Emin diyorlardı. Peygamber efendimiz(SAV) hicret anında dahi emanetleri onlara teslim etmek için HZ. Ali’yi Görevlendirmesi. Bizlerde Hz. Muhammed’i(SAV) önder olarak kabul etmiş ve onun yolunu kendimize yol edinmiş onun ümmetinden olmak için çabalıyorsak dikkat etmemiz gereken bazı hususlar da olacaktır. Bizler de münafıklığın alametlerinden sayılan emanete ihanet kavramından uzak durmamız gerekmektedir. Dolayısıyla bir Müslümanın doğru sözlü ve güvenilir kimse olması gerekiyor. Bizlerde bu şuurla Hz. Muhammed (SAV) ümmetinden olabilmek adına Bismil Kızılay Şube yönetim kurulu üye ve gönüllüleri olarak Adil bir yaklaşım ve güvenirliliğimiz en üst seviyeye taşımak için mücadele içinde olmalı ve hayatımızı buna paralel bir şekilde sürdürmeliyiz.

Bismil Kızılay şube başkanlık görevini yürüttüğüm sürece, Kızılay’ın temel ilkelerine, misyon ve vizyona bağlı kalarak adil ve şeffaf bir yönetimi görebileceğinizi, aylık faaliyet raporlarımızı kamuoyu ile paylaşacağımızı, insanlık için faydalı olacağını düşündüğümüz her konu için Güzide İlçemizin tüm devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları, ve tüm siyasi partilere eşit mesafede olup Bismilli vatandaşlarımızın daha güzel hayat şartlarına sahip olabilmeleri için kim bir taşı bir taşın üstüne koyarsa bütün gücümüzle yanlarında olacağımızı hepinizin huzurunda beyan etmek isterim.” İfadelerini kullandı.

“Allah C.C. bir kulunun muradını isterse, onu insanlara hizmete memur edermiş. Bizlerde Allah C.C. Murad etmiş kişiler olarak insanlığa hizmete talibiz.” Diyen Gültekin; “Bağış kampanyaları düzenleyerek kan bağışı ayni ve nakdi yardımları artırıp ulaşılması gereken gerçek yerlere ulaştırma gayreti ve çabası içerisinde olacağız.

Konuşmalarımı sonlandırmadan önce Üstad Bediuzaman hazretlerinin risale eserinden bir kesit sunmak isterim.

Eğer hayat-ı dünyeviyeyi gaye-i maksat yapsan ve ona daim çalışsan, en ednâ bir serçe kuşunun bir neferi hükmünde olursun. Eğer hayat-ı uhreviyeyi gaye-i maksat yapsan ve şu hayatı dahi ona vesile ve mezra etsen ve ona göre çalışsan, o vakit hayvanatın büyük bir kumandanı hükmünde ve şu dünyada Cenâb-ı Hakkın nazlı ve niyazdar bir abdi, mükerrem ve muhterem bir misafiri olursun. Gayemiz Allah’ın rızasını kazanmaktır.” Şeklinde konuştu. Gültekin konuşmasını kendisini bu göreve layık gören yönetim kurulu ve üyelerine teşekkür ederek sonlandırdı.

Bismil Ajans Olarak Kızılay Bismil Şube Başkanlığı’na seçilen Necmi Gültekin’i Tebrik Eder ,Çalışmalarında Başarılar Dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.