DOLAR
32,5775
EURO
34,7903
ALTIN
2.501,90
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

Vali Münir Karaloğlu ve Milletvekilleri Bismil’de Temel Atma Törenine Katıldılar (VİDEO)

Vali Münir Karaloğlu ve Milletvekilleri Bismil’de Temel Atma Törenine Katıldılar (VİDEO)
06.03.2022 22:07 | Son Güncellenme: 06.03.2022 22:37
719
A+
A-

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili M. Mehdi Eker

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat, Ak Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak ve Diyarbakır İl Başkanı Avukat M. Şerif Aydın Bismil İlçesinde yapılacak olan hazır giyim fabrikaları temel atma törenine katıldılar.

Diyarbakır Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu

Vali Münir Karaloğlu, Bismil Hazır Giyim Fabrikaları Temel Atma Töreninde konuştu.

Vali Karaloğlu konuşmasında; “Diyarbakır’da doğan gençlerimiz kendi şehirlerinde iş bulsunlar, aş bulsunlar, mutlu olsunlar istiyoruz. Bütün gayretimiz, bütün çabamız bunun için.” İfadelerini kullandı. Törende ayrıca Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili M. Mehdi Eker de konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Vali Münir Karaloğlu, milletvekilleri ve beraberlerindeki heyet Bismil Hazır Giyim Fabrikaları Temel Atma Töreni sonrasında, İstasyon Caddesi’nde, cadde esnafını ziyaret edip hasbihal ettiler. Ardından Vali Münir Karaloğlu başkanlığında, Bismil Kaymakamlığı toplantı salonunda Bismil Şehir Meydanı ve Bismil Sanayi Yürüyüş Yolu Proje Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Karaloğlu, proje ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Bismil’de 5 Yeni Fabrika İle 1.500 Kişiye İstihdam Sağlanacak

Bismil’de temelli atılan Çalışan ve Üreten Gençler programı kapsamında ‘’Bismil Hazır Giyin Fabrikaları’’ temel atma töreni gerçekleştirildi. Hazır Giyim Fabrikasında yaklaşık 1500 kişiye istihdam sağlanacak.

Açılışa Eski Tarım Bakanı ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan v. Münir Karaloğlu, Ak parti Milletvekili Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Bismil Kaymakamı ve Beleden Başkan v. Enver Hakan Zengince, Ak parti İl ve İlçe Başkanı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır’da Bismil, Ergani ve Çermik toplam İhale bedeli 57 milyon TL bu paranın 32 milyon Bismil Hazır Giyim fabrikasına ayrıldı.

Bismil’de 5 Fabrika İçin 32 Milyon TL İhale Bedeli

Fabrikaların bitiş, anahtar teslim süresi 1 yıl yanı 2023 Şubat ayında bitmesi gerekirken, Mutahit firma 1 Eylül 2022 anahtar teslim edeceği yanı 5 ay erken teslim edeceği alanda bulunan protokol üyelerine halka söz verdi.

Bugün Bismil’de Mevcut Hükümetin Eski Bakan, Milletvekilleri Ve Diyarbakır Üst Bürokratlar Bismil’e Çıkarma Yaptı

İlk önce Bismil’de bir düğün salonunda, Vali Münir Karaloğlu başkanlığında, Bismil Hazır Giyim Fabrikaları İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Diyarbakır ve Bismil’de tekstil yatırımları alanında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ele alındı. Daha sonra Bismil Hazır Giyim Fabrikaları Temel Atma Töreni yapıldı.

-Protokolün Esnaf Ziyareti

Bismil Hazır Giyim Fabrikaları Temel Atma Töreni sonrasında, İstasyon Caddesi’nde, cadde esnafını ziyaret ederek hasbihal ettiler.

-Kaymakamlık Toplantı Salonunda Bismil’e Yatırım Proje Toplantısı Yapıldı

Bismil Şehir Meydanı ve Bismil Sanayi Yürüyüş Yolu Proje Toplantısı yapıldı. Bismil’de eski Emniyet ve kaymakamlık evi yerine Bismil Şehir meydanı projesi ve Bismil Tren yolu her iki yanına kurulacak olan Sanayi yolu yürüyüş projesi ve bisiklet yol projesi ile yeşil alan projeleri üzerine toplantı yapıldı.

-Bismil’de OBS Kurulması

Vali Karaloğlu, konuşmasında OBS’ ye de değinerek: ‘’Bismil en önemli Tarımsal üretim merkezidir. Bismil- Batman yolu üzerinde yapmak üzere çalışmalar başladı. Bismil’e Organize Sanayi Bölgesi yaptığımızda işsizlik azalacak ve sanayicilerin gelip, iş sağlayacaklar’’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.