DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Advert

Hüda Par Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Belediye Her Şeyden Önce Şehir İçi Ulaşıma El Atmalı

Hüda Par Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Belediye Her Şeyden Önce Şehir İçi Ulaşıma El Atmalı
A+
A-

Son zamanlarda Diyarbakır’da kendisini daha çok hissettiren şehir içi otobüs yetersizliği hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yetkililere seslenerek çözüm önerilerini sundu.

Kendilerine ulaşım ile ilgili birçok şikâyetin iletildiğini belirten Dinç, konuyla ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanı Hülya Atalay’la da bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek mevcut sorunlar hakkında konuştuklarını söyledi.

Diyarbakır’daki çalışmaların insan öncelikli olması gerektiğini ve surların restorasyonu ve refüjlere yapılan çiçeklendirme çalışmalarını önemsediklerini söyleyen Dinç, ancak bunlardan önce halkın önemli sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Halktan kendilerine şehir içi ulaşım ile ilgili yoğun şikayetlerin ulaştırıldığını belirten Dinç, “Şehir içi, ilçe ve kırsal mahallelere servis yapan Belediye Halk Otobüslerinde yolculuk yapan vatandaşlar bizlere yaşadıkları sıkıntıları fotoğraf ya da video çekerek ulaştırıyorlar. Bize iletilen sıkıntılarla alakalı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanı Sayın Hülya Atalay’ı bizzat aradım. Ulaşımda yaşanan sıkıntıları birinci ağızdan kendilerine ilettim. Görüşmede kendileri de belediye araçlarının yetersiz kaldığını söyledi. Diyarbakır’da park halinde olan ya da kullanılmayan hiçbir Belediye otobüsünün olmadığını yani envanterdeki tüm araçların sahada bilfiil çalıştığını buna rağmen ihtiyacı karşılamadığını belirttiler.” dedi.

“Belediye otobüslerinde o kadar yığılma oluyor ki bazen otobüsün kapıları kapanmıyor”

Halkın belediye otobüslerinde nefes alamayacak kadar tıka basa yolculuk ettiğine dikkati çeken Dinç, “Malumunuz olduğu üzere akaryakıta yapılan zamlar vatandaşın çoğu kendi araçlarını kullanmasını engelleyecek bir seviyededir. Vatandaş kendi aracı yerine şehir içi otobüslerini kullanmaktadır. Bu durumda doğal olarak şehir içi belediye otobüslerinde ciddi yığılmalara sebep olmuştur. Şehrimizi yönetenler -mülki amirler, idareciler, daire başkanları- muhtemel yaşanacak sıkıntıları öngörmelidirler ve yaşanacak sorunlar henüz yaşanmadan çözüme kavuşturulmalıdır. Ulaştırma Dairesi Başkanıyla yaptığımız görüşmede Hülya Hanım, şehir içi ulaşıma 52 yeni otobüsün nisan-mayıs aylarında ekleneceğini söyledi. Ama vatandaş şu anda belediye otobüslerinde nefes alamayacak durumdadır. Belediye otobüslerinde o kadar yığılma oluyor ki bazen otobüsün kapıları kapanmıyor.” ifadelerini kullandı.

“Önce belediye otobüslerinde nefes alamayan vatandaşa hizmet götürülmelidir”

Ulaşımda yaşanan sorunların çözümüne dair önerilerini de dile getiren Dinç, “Muhtemel sıkıntıların çözümleri ertelenmemelidir. Vatandaş hiçbir şekilde mağdur edilmemelidir. Yolların ortasındaki refüjlerin içine yapılan çiçekler veya Surlarda yapılan restorasyonlar kadar vatandaşa hizmet etmekte önemlidir. Refüjlere yapılan çiçeklendirmeden önce belediye otobüslerinde nefes alamayan vatandaşa hizmet götürülmelidir. Vatandaşın mağdur edilmemesi için nisanda getirilecek araçlar daha erken bir vakitte tahsis edilmeli ve belediye otobüsleri artırılmalıdır. Şehir içi otobüslerin mevcut güzergahları gözden geçirilmeli yeni yerleşim birimleri de göz önüne alınarak güzergahlar güncellenmelidir.” diye belirtti.

“Otobüs şoförleri halka güven veren kişiler olmalı”

Çözüm önerilerine devam eden Dinç, “Diğer şehirlerde uygulanan abonman kartları kentimizde de uygulanmalı halkımızın hizmetine sunulmalıdır. Şehir içi ulaşımda alınan ücretler makul seviyede tutulmalı son zamanlarda yapılan zamlar gözden geçirilmelidir. Sadece şehir içi değil kırsal mahallelere servis yapan otobüslerin sayısı da artırılmalı, yaşadığımız salgının daha da yayılmaması için otobüslerin tıka basa doldurulmasının önüne geçilmelidir. Araçları kullanan şoförler de işlerinde ehil, tecrübeli ve halka güven veren kişiler olmalıdırlar.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.