DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Stoklar Yeterli Mi? TMO’dan Ayçiçek Yağı Ve Buğday Açıklaması!

Stoklar Yeterli Mi? TMO’dan Ayçiçek Yağı Ve Buğday Açıklaması!
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası başlayan Ayçiçek yağı ve buğday krizi devam ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi, ayçiçek yağı ve buğday stoku hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerde fiyatı hızla yükselen ve stok tartışmalarıyla gündemdeki yerine koruyan Ayçiçek yağı ve buğday stokları ilgili TMO’dan yeni açıklama geldi. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, her iki ürünün stok durumu hakkında bilgi verdi.

TMO’DAN AYÇİÇEK YAĞI VE BUĞDAY AÇIKLAMASI

Bloomberg HT’nin sorularını cevaplayan ve ‘2. Uluslararası Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’nde açıklamalarda bulunan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, piyasada, stoklarda, toptancılarda ve sanayicimizin elinde yeteri kadar ayçiçeği yağı ve tohumu var. Kimin elinde ne kadar ürünü olduğunu kayıt altında.” dedi. Güldal, özellikle buğday konusunda TMO olarak tedarikin sağlandığını ve makul fiyatlardan tüketiciye ulaştırıldığını ifade etti. Tüketicinin yokluk fikriyle paniğe kapıldığını fakat tedarikte bir sorun olmadığını, Rusya’dan gemilerin yola çaktığını dile getiren Güldal, halkı rahat olmaya çağırdı.

“GEMİ TRANSFERLERİ YENİDEN BAŞLADI”

Ayçiçek yağı için konuşan TMO Genel Müdürü Güldal, “Geldiğimiz noktada stoklarımız çok güçlü ve yeterli. Tedariklerimiz devam ediyor. Rusya-Ukrayna problemi dolayısıyla aksayan gemi transferleri yeniden başladı. Cumhurbaşkanımızın devreye girmesiyle özellikle ham madde yüklü gemiler Türkiye’ye gelmeye başladı. İyi bir sezon bekliyoruz. Bunu söyleme sebebim, geçen seneye göre bu yıl daha iyi bir yağış rejimi yaşıyoruz. Yüzde 7 oranında daha fazla yağışın olduğu bir dönem yaşıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.