DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Advert

Batman-Diyarbakır Yolcu Minibüsü Ücreti 40 Liraya Yükseldi

Batman-Diyarbakır Yolcu Minibüsü Ücreti 40 Liraya Yükseldi
16.03.2022 12:51
744
A+
A-

Akaryakıta yapılan zamlar, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan sektörleri de etkiledi. Batman-Diyarbakır arası sefer yapan minibüsçüler, akaryakıttaki artış nedeniyle sefer ücretini 30 liradan 40 liraya çıkardı.

Batman-Diyarbakır Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Şehmus Şaşmaz, maliyetlerden ötürü yolcu ücretlerini artırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

En ciddi sorunlarının akaryakıt fiyatlarının yükselmesi olduğunu belirten Şaşmaz, akaryakıtta yaşanan yükselişin işlerini olumsuz etkilediğini anlattı.

“300 liralık akaryakıt giderimiz 500 liraya çıktı”

Yolcu ücretindeki artış nedeniyle halka karşı da mahcup kaldıklarını ifade eden Şaşmaz, “Yakın zamanda herkesin de bildiği üzere akaryakıt fiyatları 3 katına çıktı. Her bir dolmuşun Batman’dan Diyarbakır yeni otogarına gidiş gelişi daha önce 300 lira civarındayken şu anda yaklaşık 500 liralık bir akaryakıt gideri oluyor.” dedi.

“İnşallah bir kez daha fiyatları artırmak zorunda kalmayız”

Giderlerinin sadece akaryakıttan ibaret olmadığını vurgulayan Şaşmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir aracın sadece 500 lira mazot giderinin yanında şoförün yevmiyesi, yemeği, kâhyaların ücretleri, arabanın yağı, tekerlikleri gibi birçok masrafı var. Bundan dolayı yolcu fiyatlarında artışa gitmek zorunda kaldık. Şu anda Batman’dan Diyarbakır’a bir yolcu ücreti 40 liradır. İnşallah mazot fiyatları yükselmez de bizde bir kez daha fiyatları artırmayız.”

“Halkın ulaşım sorunu giderilsin”

Bir diğer sorunlarının ise halkın ilçe otogarına ulaşımında yaşadığı sorunlar olduğuna işaret eden Şaşmaz, “Şehir içi dolmuş güzergâhları yetersiz olduğu için kenar semtlerden birçok vatandaş buraya gelmekte zorluk yaşıyor. Sadece kendimiz için değil özellikle halkın daha rahat ulaşabilmesi için kenar semtlerdeki şehir içi minibüs güzergâhlarının buraya gelmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Mazot fiyatı düşerse biz de fiyatlarımızı düşürürüz”

Akaryakıt fiyatlarındaki artıştan dolayı sık sık sorun yaşadıklarını dile getiren minibüs şoförlerinden İzzettin Kaya ise şunları söyledi:

“Hemen hemen her gün mazota zam geldiği için bizde mecburen yolcu ücretlerine zam yapmak zorunda kalıyoruz. Bu artışlardan biz de memnun değiliz ama elimizden gelen bir şey de yok. Daha önce 25 lira olan yolcu ücretini 30 liraya çıkardık. Ardından ücreti 35 liraya şimdi ise 40 lira çıkardık. Mazot fiyatları düşerse biz de fiyatlarımızı düşürürüz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.