DOLAR
32,5258
EURO
34,7471
ALTIN
2.490,46
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Advert

Gazze’de Filistin Toprak Gününün 46. Yılı Etkinliği Düzenlendi

Gazze’de Filistin Toprak Gününün 46. Yılı Etkinliği Düzenlendi
27.03.2022 23:04
554
A+
A-

Gazze’de yüzlerde Filistinli, İşgale karşı direnişin sembolü haline gelen 30 Mart Toprak Gününün 46. yılını düzenlenen etkinlikle kutladı.

Bedevi Aşiretler Birliği tarafından düzenlenen etkinliğe katılanlar, Filistin halk dansları, şarkılar ve at ile develerin folklorik gösterisini izleme imkanı buldu.

Birliğin basın sözcüsü Eymen İbrahim, etkinliğin, Filistin davasını müdafaaya devam edecekleri mesajı taşıdığını söyledi.

Eymen, Bedevi Aşiretler Birliğinin, 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerle dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Birlik adına etkinlikte konuşma yapan Abdullah Ebu Ayyaş ise Siyonist hareketin, Filistin halkının toprağıyla olan bağını koparmak istediğini ifade etti.

Filistin halkının her türlü yola başvurarak işgale direndiğini kaydeden Ebu Ayyaş, Toprak Gününde, toprağa olan bağlılıklarını ve Filistin halkının tek vücut oluşunu gösterdiklerini aktardı.

– Toprak Günü nedir?

İşgalji Siyonist rejim, 30 Mart 1976’da ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde yaşayan Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koydu.

Bunun üzerine Filistin halkı, bu gaspı protesto için genel greve gitti ve gösteriler düzenledi. İşgalciler gösterilere katılan Filistinlilere ateş açarak 6 kişiyi şehit etti, çok sayıda kişiyi yaraladı.

“Toprak Günü” olarak anılan bu olay, işgal edilen topraklar konusunda Filistinlilerin gösterdiği direnişin simgesi olarak görülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.