DOLAR
32,4972
EURO
34,9560
ALTIN
2.429,83
BIST
9.799,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Advert

İyi İnsanları Arkadaş Edinın

A+
A-

İnsanları yoktan var eden, Allah (cc) dokuz ay geçiçi olan bir hayattan yeni bir hayat başh etmiştir. Yeni hayata gözleri açan bir insan, Allah ona ilk önce rızkını hazırlar. Gözlerini dünyaya açar açmaz rızkı ile tanışır.
Zaman geçtikçe büyüğünde bir çok şey kazanır bu dünyada bu böyledir. Bazen istediğini kaybedersin ama asla hayal etmediğini kazanırsın. Her şey zamana değil, hayata nasıl bakıldığına bağlıdır.

Zaman bir nehir gibidir, sularına asla iki kez dokunamazsınız çünkü bir geçen iki akan su bir daha asla gelmeyecektir. Hayatınızın her dakikasını, saniyesini ve saatini değerlendirin ve şunu unutmayın İnsanların dış görünüşüne asla dikkat etmeyin çünkü zamanla değişir.
Mükemmel veya kusurlu insanı aramayın çünkü o yok insanlar zamanla değişiyor.
Onun için insanların kusurlarını araştırmayın, onları gerçekten eşsiz yapan da budur. Her şeyden önce gerçek değerinizi bilen, sizi seven , sizi her şeyiyle ve iyi günlerinizle kabul eden birilerini arayın. Ve iyi insanları arkadaş edinmeye çalışın. Hayata insanların asla vaz geçemediği dört husus vardır
Allah, hayat, aile ve arkadaşlar.
Allah, çünkü o hayatın sahibidir ve her şeyi ona borçlusun. Allah, kainatı yaratan, her şeye gücü yeten, doğmamış ve doğurmamış olan, kudret sahibidir.
Hayat, çünkü kısadır ve zaferlerinizden, başarılarınızdan ve sevinçlerinizden sorumludur. Hayat, en basit ve en temel anlamı ile yaşam demektir. Yaşam ise, doğumla başlayıp ölüme kadar devam eder
Aile, çünkü eşsizdir ve bizi en çok seven varlıklardır. Ana baba ve çocuklarının meydana getirdiği ve bizleri ayakta tutan en küçük topluluktur.
Ve son olarak, Arkadaşlar, nadir oldukları için, bu yolculukta bize eşlik etmek için Allah’ın ve yaşamın yolumuza koyduğu özel insanlardır.


Kendileri ile bir araya geldiğimizde bizlere Rabbimizi hatırlatan, gündemlerinde hep Allah olan ve hep Allah’ı anlatan arkadaşlar edinmeliyiz. İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir. (Aliimran 104)

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
13.08.2022 23:05
23.11.2021 21:52
25.06.2022 17:12
19.06.2022 14:38
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.