DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Aman “Nasa” Duymasın

A+
A-

Geçenlerde bir haberde görmüştüm. Ballandıra ballandıra  bir üniversitede dövme akademisi adı altında bir bölümün açılmış olduğu söyleniyordu.  Pekte şaşırmadım. Şaşırdığım şey böyle önemli bir haberlerin ulu orta verilmesi. Ya başka ülkeler duyarsa, nükleer enerji çalışmalarını, uzay araştırmalarını durdurup buna yönelirlerse ya elinizdeki formülü almak için casuslar gönderirlerse, bütün çabanız boşa gitmez mi. Emeğiniz heba olmaz mı. En önemlisi gençliğin umut bağladığı hayaller suya düşmez mi. Hiç mi düşünmediniz. Çünkü artık özelde gençliğin genelde tüm insanlığın umut bağladığı böyle bir kurtuluş reçetesi bölümün herkes tarafından bilinmesi, hele hele işin ehli olmayanların böyle bir bölümün sertifikasını vermesi, ileride yapacağınız keşif ve icatların değerini sıfıra indirmez mi? Umarım bu son olur.

Evet bende niçin sürekli geri kalmışlığın girdabında çırpındığınızı hep merak etmiştim. Meğer böyle bir bölümün açılmasına ihtiyacımız varmış da sonunda bulduk. Neyse ki artık rahat uyuyabiliyorum. Bizimde tüm dertlerimize çare olacak bir bölümümüz var diyerek, göğsümü gere gere geleceğime emin adımlarla yürüyebiliyorum. Artık kim ne yapsın tıpı, mühendisliği böyle bir bölüm dururken kim uğraşsın matematikle fizikle. Şimdi hayıflanmaya başladım. Lise çağında olmak vardı. Gerçi okumanın yaşı yoktur ama yaşlı ve orta yaşlılar için bu bölümde yer yoktur. Neyse bir dahaki sefere
Çünkü gençlik bir boşluğa girmiş, psikolojisi bozulmuş, ne yapacağını bilemez duruma gelmişti. Neyse ki böyle bir bölümün açılmasıyla eğitimin de öğretimin de bütün halkaları tamamlanmış zirveye ulaşılmıştır. Ne kadar sevindim bilemezsiniz.

Artık kim durabilir gençliğin önünde. İstedikleri gibi düşünebilir her sorunun üstesinden gelir Mars’a, Merkür’e hatta Güneş’e bile koloni kurabilecekler belki de şu ana kadar keşfedilmemiş yıldız ve gezegenleri keşfedebilirler bu bölümü okumakla.

Peki ya bu bölümün açılmasına vesile olan veya olanlara bir ödül bir hediye yok mu? Bence olmalı hem de kimsenin şu ana kadar elde edemediği bir ödül. Böyle bir keşif için balolar, dövme yarışmaları, galalar düzenleyip sadece güvenli kişiler çağırılmalı onlara önce dövme profesörü unvanı verilmeli. Ardından Guinness rekorlar kitabın da kimsenin elde edemeyeceği bir rekor verilmeli. Sadece bunlarla da kalınmamalı zırhlı araçların yanında özel eğitimli korumalar tahsis edilmeli, evlerinde yada uğradıkları yerlerde kuş uçurtulmamalı ki geleceğimizi düşünen böyle şahsiyetlere bir zararın gelmesi önlenmeli.

Yorgun ve bitkin bir halde işten eve dönen adam, uyuyacağı vakit yatağa ters bir şekilde uzanır. Yani yastığa başını koyacağına ayaklarını koyarak uyumaya çalışır. Hanımının, bey, bey niye böyle uyuyorsun demesi üzerine, dur hanım dur, istirahat ayakların hakkı başın değil. Eğer başta akıl olsaydı bu ayaklar bu kadar yorulmazdı. Der.
Bu gidişle ayakların adım atacak halleri kalmaz.

Son olarak; Allah akıl fikir versin.

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
03.03.2022 23:11
23.01.2022 00:14
18.05.2022 22:59
27.01.2022 23:52
10.04.2022 05:34
14.03.2022 23:09
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.