DOLAR
32,4956
EURO
34,5602
ALTIN
2.497,44
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Advert

Ömre Bedel Bir Gece Kadir Gecesi

A+
A-

Yüce Allah’ın bizlere büyük bir nimeti , büyük bir lütfu , bize bahşettiği yeni bir fırsatı ve rahmetin tecellisi olan Cebrail (a.s.)’ın Rabbimizin inayetiyle dünya semasına indiği, büyük bir affa uğrayabileceğimiz mağfiret tecellisi olan yeni bir  mübarek kadir gecesine daha kavuştuk.

Bizlere nimetlerini bahşeden, sayısız lütuflarla bize rahmet eden, bağışlanmamız için bizlere fırsatlar yaratan ve bizleri mübarek bir güne kavuşturan Halik-i Zü’l-Celal Allah-u Teala (c.c.)’na sonsuz kez şükrediyoruz. Hazreti Adem’den Resul-i Ekrem Muhammed Mustafa’ya (sas) kadar insanlığın yolunu aydınlatan bütün peygamberlere salat ve selam olsun. Bundan iki  üç ay önce Resül-i Ekremin “Allahım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” duasına bizlerde amin diyerek Recep ayı tohum atma  Şaban’da fide büyütme ve Ramazan ise hasat toplama ayı olarak telakki ederek bir ibadet ve  rahmet başladık. Regaib gecesini Allahü Teâlâ’nın müminlere ihsanlar, ikramlarına rağbet ettik,  sonra Berat gecesinde beratımıza talip olduk,daha sonra Mi’rac ile hediye edilen namaz ile  Yüce Allah’a yükselmenin zevkine vardığımız gibi  bu gece de Kadr’e Kadir gecesinde ulaşarak  Yüce Allah’a varmanın  tadına ulaşma zirvesi olan bu geceyi yaşayacağız inş.

Allah Teâla’nın  ‘’Muhakkik ki Biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh her iş için iner dururlar.O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar’’.(Kadir 1-5)  ayet- kerimeleri ile    Hz. Aişe (r.a) validemiz : “Ya Rasulellah (sav) Kadir gecesine rastladığım zaman nasıl dua edeyim?” diye sorunca, Peygamber Efendimiz (sav) : “ Ey Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” 

Ebu Hureyre (r.a.) dan : rivayetle Resulullah (sav) şöyle buyurmuş : “Ramazan ayı geldi, o mübarek bir aydır, o ayın orucunu Allah size farz kılmıştır. O ayda cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulur. Onda bir gece vardır ki, bin aydan daha hayırlıdır. O gecenin hayrından mahrum kalan gerçekten mahrum kalmıştır.” Resul-ü Ekrem’in  hadis-i şerifleri ile ferman buyurdukları azamet şeref kıymet anlamlarına gelen Kadir Gecesinin değerini ifade etmişlerdir. Üstad’da  şu mübarek Şehr-i Ramazan, Leyle-i Kadr’i ihata ettiği için, kendisi de ömür içinde bir leyle-i kadirdir ki, muvaffak olanın ömrüne bin ömür katar. Dakikası bir gündür. Saati iki ay, günü birkaç sene hükmünde bir ömr-ü bâkidir demiştir.

Bütün zaman ve mekanların Allah’ındır. Fakat Allah Teala  zamanların ve mekânların bir kısmını diğerlerinden üstün ve faziletli kılmıştır. O zaman ve mekânlarda yapılan ibadet ve iyiliklere bahşedeceği mükâfat ve sevaplar daha fazla ve kıymetlidir.. Misalen , mekânlardan Kâbe-i Muazzama, ravza-ı mutahhara ve  bugün Siyonizm’in postalları altında harimi ismeti çiğnenen Mescidi Aksa  mübarek mekânlardandır. Burada yapılan ibadetler diğer yerler ile kıyas edilemeyecek derecede faziletlidir. Aylar içinde Ramazan ayı, haftanın günleri içinde Cuma günü, geceler içerisinde ise Kadir Gecesi bu yüceliklere haiz bulunan mübarek zamanlardır. Sevgili Peygamberimiz, Ramazan’ın son on gününde, başka hiçbir zaman olmadığı kadar, ibadet ve kulluk için çaba gösterirdi. “O gece nasıl dua edelim?” diye soran Hz. Âişe”ye, “Allah”ım! Sen affedicisin, Kerîm”sin, affı seversin, beni affet.” Öğretmişti.

İbn Kayyım şöyle demiştir: “Şayet kadir gecesi, senenin içinde bir günde olsaydı, Kadir gecesini idrak etmek için senenin bütün gecelerini namaz kılarak geçirirdim. Halbuki kadir gecesi sadece Ramazan’ın son 10 gecesindedir.” İslam’i kaynaklarda  Allah Teala bir takım hikmetlere dayanarak Kadir gecesini ve onun dışında daha bazı şeyleri de gizli tutmuştur. Mesala    Cuma günü içerisinde duanın kabul olacağı saat; beş vakit içerisinde salât-i vusta; İlahi isimler içerisinde İsm-i Azam; bütün taatlar ve ibadetler içerisinde rizay-i ilahi; zaman içerisinde kıyamet ve hayat içerisinde ölüm, Ramazan içerisinde  bir ömre bedel olan Kadir gecesi gizli tutarak  müminlerin uyanık, dikkatli ve devamlı Allah’a ibadet ve taat içerisinde olmalarını sağlamak gayesi güdülmüştür. Kadir Gecesini yani Kur’an gecesini Kur’an okuyarak, manası üzerinde tefekkkür ederek , namaz kılarak,  tövbe istiğfarda bulunarak ve dua ederek Hayatımızın ve yaşantımızın Kur’an ve sünnete uygun olup olmadığının muhasebesini yaparak ; dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine kardeşliği esas alarak, yetimlerin, kimsesizlerin, fakir ve muhtaçları sevindirerek ihya etmemiz çok önemlidir.

Rabbimizden niyazım, asırlar önce Kadir Gecesi nasıl Kur’an’ı getirdiyse, İslam alemine Kur’an’ın merhametini, sevgisini getirsin. Kadir Gecesi kadrimizin yücelmesine vesile olsun. Nankörlük girdabına kapılan,  insanlığa  değer ve merhamet vermeyi ve halikına abd olmayı unutma  gafletinde bulunan bütün insanlara Rabbini, ilahi mesajını  yeniden tanıyarak kadrinin yücelmesine, izzete ve şerefe kavuşmasına vesile olsun. Zilletten kurtuluş dualarından izzete varış secdelerini İslam ümmetine nasip etsin.”

Ömre bedel olan bu mübarek geceyi en hayırlı şekilde cami ve mescitlerde ihya etmeyi tüm Müslümanlara nasip etmesini; bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik ve beraberliğine; insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını diler; Bu gecenin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, insanlığın hidayetine  ve İslam dünyasını  geçmekte olduğu maddi ve manevi buhranlardan ve zorlu süreçlerden bir an evvel kurtulmasını, akan kan gözyaşının , zulüm ve işgalleri ,vahşet ve katliamların bir an önce durmasını, mazlum mustazaf Müslüman halkların yeniden izzet ve şeref sahibi olmalarını , başta  Irak, Suriye,Yemen Arakan, Libya’yı talan eden tarumar eden, bizde olduğu Pakistan’da  ve değişik yerlerde darbelerle ve satın almış olduğu soysuz uşakları ile kaos , kin nefret ve krizlerle yaşanmaz hale getiren emperyalist barbarların ve onların tetikçilerini kahr-u perişan ve zelil etmesini  ve Ramazan Bayramı’na sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi ve Cenabı hakk’tan niyaz eder, sizlerin,  ailenizin ve ümmetin  Kadir gecesini tebrik ederim. Son olarak Bir Kadir gecesinde Farkin’de vahşi Marksist ve Leninist mürtedler tarafından kıymetini Allah’ın  takdir ettiği Leyle–i Kadir`de, Hz Osman gibi  Kur’ân okurken kanı Kuran’a akan ve  Kitab–ı Mübin`in uğruna kanını akıtan Hacı BİÇER şehidimizi rahmetle, katilleri olan zalimleri de lanetle anıyorum.

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
23.01.2023 11:47
22.01.2023 11:51
17.03.2022 06:30
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.