DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Advert

Kadir Gecesinde 5’inci Harem-i Şerif Doldu Taştı

Kadir Gecesinde 5’inci Harem-i Şerif Doldu Taştı
28.04.2022 14:46 | Son Güncellenme: 28.04.2022 14:51
528
A+
A-

​İslam aleminin 5’inci Harem-i Şerifine akın eden Diyarbakırlılar, bin aydan hayırlı olan Kadir gecesini ihya etti.
On bir ayın sultanı Ramazan ayının son gecelerinden biri ve aynı zamanda bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Diyarbakırlılar Tarihi Ulu Cami’ye akın etti.

Tarihi Ulu Camii’ni Kadir Gecesi münasebetiyle hınca hınç dolduran Diyarbakırlılar cami avlusuna taştı.

Erkeklerin önde, bayanların arkada oluşturduğu saflarda yatsı namazı müteakiben kılınan teravih namazından sonra Kadir Gecesi münasebetiyle program düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda imam hatiplerden Recep Sevük, Mustafa Kazan ile Bayram Doğan mevlit, ilahi ve kasideler seslendirdi.

Okunan ilahi ve kasideler arasında Ömer Yakut ve Ömer Kılıç hocanın Kur’an ziyafetleri gönülleri mest etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin vaaz veren Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Kadir gecesinin ehemmiyetine vurgu yaptı.

Ramazan ayının son günleri içerisinde bulunulmasından dolayı hüznü, Kadir Gecesini ihya etme fırsatından sevinci bir arada yaşanıldığına dikkat çeken İmamoğlu, “Ne mutlu Ramazan ayını en güzel şekilde geçirip ihya ederek affettirmiş, günahlarını bağışlatmış olarak bayrama yetişenlere! İsminden de anlaşıldığı üzere Kadir Gecesi kadri ve değeri bol olan bir gecedir.” dedi.

Kadir Gecesinin özellikle Kur’an-ı Kerim’de müstakil bir sureye Kadir ismi verildiğinin altını çizen İmamoğlu, Kadir Gecesinin önemini ayetler ışığında aktardı.

Program sonrası Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından cami cemaatine sıcak çorba ikramı yaparken bazı özel işletmeler kendi ürettikleri tatlıları dağıttı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.