DOLAR
32,3401
EURO
35,1021
ALTIN
2.310,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Diyarbakır Kudüs İçin Meydanlara İndi

Diyarbakır Kudüs İçin Meydanlara İndi
A+
A-

​Siyonist terör şebekesinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını kınamak ve Ramazan ayının son cuma günü olan Dünya Kudüs Gününe dikkat çekmek amaçlı Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır’da program düzenlendi.
Diyarbakır merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanında Kudüs’e destek amaçlı gerçekleştirilen programda Peygamber Sevdalıları Vakfı adına konuşan Şerif Kaçan, Diyarbakırlıları yarın Cuma namazı sonrası düzenlenecek kitlesel basın açıklamasına davet etti.

Diyarbakır merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanında Kudüs’e destek amaçlı gerçekleştirilen program kapsamında bir araya gelen Diyarbakırlılar, yatsı namazı müteakiben kıldıkları teravih namazı sonrasında başta Kudüs olmak üzere İslam coğrafyasındaki tüm Müslümanlar için dua etti.

Programda Peygamber Sevdalıları Vakfı adına konuşan Şerif Kaçan, “Bilindiği üzere Kudüs, Mescid-i Haram’dan sonraki en önemli mukaddesatımızdır. Kudüs; Yüzyıllarca Müslümanların hakimiyeti altında barış ve huzur içerisinde bir hayat sürmüş, son yüzyılda ise siyonist barbarların orada gerçekleştirmiş olduğu katliamlarla yüz yüzedir. Siyonistler, özellikle Ramazan ayında itikaf sünnetinde olan Müslümanlara saldırıyor, kadın-çocuk demeden katlediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Yöneticiler, Mescid-i Aksa’da siyonistlere direnen çocukların kalbindeki o cesarete sahip olsunlar”

Yapılan tüm katliamlara rağmen Filistinlilerin zulme baş eğmediğine dikkat çeken Kaçan, “Oradaki çocuk, kadın ve yaşlılar bütün sıkıntılara rağmen her gün Kudüs’te siyonistlerin karşısında ellerinde taşlarıyla dik duruyorlar. Onların bu dik duruşları karşısında ümmet de kendine geliyor ve asli vazifesini anlamaya başlıyor. Devam eden direnişler bizlere de bir vazife yüklemektedir. Bu vazife, Müslümanların her yeri Mescid-i Aksa bilerek çocuklarını Kudüs ezgileriyle yetiştirmesidir.” dedi.

Tüm dünyanın barbar siyonistlerin arkasında durmasına karşılık Müslümanların umutlarından vazgeçmemesi gerektiğine vurgu yapan Kaçan, “Bireysel olarak tüm Müslümanların sorumluluğu olduğu gibi yöneticilere de bazı vazifeler düştüğünü belirterek şunları söyledi:

Yöneticilere düşen en önemli sorumluluk, bugün Mescid-i Aksa’da ellerinde taşlarıyla siyonistlere direnen küçücük çocukların kalbindeki o cesarete sahip olsunlar. Müslümanların çağrılarına kulak versinler, siyonistlere karşı gereken önlemleri alsınlar, tüm ilişkilerini kessinler ve korkmasınlar.
Program, konuşmanın ardından yapılan dua ile sona erdi.

Ramazan ayının son cuma günü olan Dünya Kudüs günü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yarın Cuma namazı sonrası Tarihi Ulu Camii önünde kitlesel basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.