DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Uluslararası Kick Boks Dünya Şampiyonu Bismilli Öğrenciler Oldu

Uluslararası Kick Boks Dünya Şampiyonu Bismilli Öğrenciler Oldu
16.05.2022 11:20
742
A+
A-

İstanbul’da düzenlenen 7. Uluslararası kick boks Dünya Kupası şampiyonasında Tepe Dicle Ortaokulu öğrencilerimizden Melike Fidan Dünya 1.si, Emin Kaya Dünya 3.cülüğünü kazandı.

Türkiye Kick Boks Federasyonunun faaliyet programında yer alan 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası ilk gün mücadeleleriyle 13-15 Mayıs 2022 ‘de İstanbul’da yapıldı.

KİCK BOKS DÜNYA KUPASI İLK DEFA TÜRKİYE’DE YAPILDI.

Türkiye Kick Boks Federasyonunun faaliyet programında yer alan 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası ilk gün mücadeleleriyle, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyona 52 ülkeden 3100’ün üzerinde sporcu katıldı. Türkiye’yi 81 ilden, 1700 sporcunun temsil ettiği organizasyonun ilk gününde minikler, yıldızlar, gençler, büyükler ve veteranlar müsabakaları yapıldı.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Üçköylüoğlu, yaptığı açıklamada, İstanbul’da düzenlenen 7. Uluslararası kick boks Dünya Kupası şampiyonasında Tepe Dicle Ortaokulu öğrencilerimizden Melike Fidan Dünya 1.si, Emin Kaya Dünya 3.sü olmuştur. Dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Üçköylüoğlu , Öğrencilerin başarısında Sayın, Kaymakamımız Enver Hakan Zengince öncülüğünde Belediyemizin de destekleri ile bir çok spor dalında ihtiyacı olan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşıladı. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimizin daha güzel başarılar elde etmek için gereken her şeyi yapacağız. ” İfadelerini kullandı.

BİSMİLLİ ÖĞRENCİLER DÜNYA 1.CİSİ OLDULAR.

TEPE DİCLE ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZDEN MELİKE FİDAN DÜNYA 1.Sİ, EMİN KAYA DÜNYA 3.SÜ OLDU.

Şampiyonluk süreci nasıl başladı. Bismil ilçesinin Tepe Mahallesindeki Tepe Dicle Ortaokulunda 3 yıl önce beden eğitimi öğretmeni ve kick boks antrenörü Uğur Selçuk Öner, sporda yetenekli öğrencileri kick boksa yönlendirdi.

Öner’in dezavantajlı, okula devam sıkıntısı ve derslerinde problem yaşayan öğrencilerin de aralarında olduğu 10 kız ve erkek öğrenciden oluşturduğu takım, 3 yıl içerisinde Erzurum, Kütahya, Ordu, Çorum’da düzenlenen Türkiye şampiyonalarında ve Adana’daki Cumhuriyet Kupası yarışmasında 5 altın, 7 gümüş ve 8 bronz madalya ile döndü.

TÜRKİYE’DE ŞAMPİYONLUK ALAN ÖĞRENCİLER BU SEFER DÜNYA KUPASI İÇİN ÇALIŞTILAR.

Takım, mayıs ayında İstanbul’da 12-15 Mayıs’ta düzenlenecek olan 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası için çalışmalara başladı.

ÇOCUKLARIN HEDEFLERİ YÜKSEKTİ

Tepe Dicle Ortaokulu Müdürü Serhat Yektaş, Öğrencilerin çalışmasında hedef büyüttük. Çocuklardaki o cevheri gördük. Amacımız 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası Uluslararası yarışmalarda ülkemizin bayrağını dalgalandırmak istiyorduk. Bu çocuklarımızın hepsinin bir hedefi var. Hedeflerini daha da yükseltmeye çalıştılar. Ve Dünya 1.ci ve 3.cisi oldular. Bu bizim için gurur verici. ” diye konuştu.

AİLESİ İKNA EDİLEREK OKULA KAZANDIRILMIŞ

8. sınıf öğrencisi Melike Fidan da 5. sınıftayken okulu bırakma aşamasına geldiğini, ailesinin okula devam etmesini istemediğini anlatarak, Öğretmenlerinin anne ve babasını ikna ettiğini ve okula devam etmesinin sağlandığını anlatan Dünya Şampiyonu 8. Sınıf öğrencisi Melike Fidan, öğretmenlerin çabasıyla okula kazandırıldığını kaydetti.

Katıldığı Türkiye Şampiyonasında çeşitli dereceler elde ettiğini bildiren 8. Sınıf öğrencisi Melike Fidan, en büyük hedefinin uluslararası müsabakalarda ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak olduğunu, Allah’ın izniyle bu hedefine ulaştığını belirtti.

8. sınıf öğrencisi Emin Kaya (13) da Dünya 3.cüsü oldu.

Türkiye’yi başarılarıyla uluslararası arenada gururlandırmak için çok çalıştığını ifade eden, 8. Sınıf öğrencisi Emin Kaya, ” Allah’ın yardımıyla Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettik.” ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası, 15 Mayıs Pazar günü sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.