DOLAR
32,6082
EURO
34,7866
ALTIN
2.492,14
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Advert

Müftü Durmuş Müftülük Personelleriyle Vedalaştı 

Müftü Durmuş Müftülük Personelleriyle Vedalaştı 
17.05.2022 10:01
1.195
A+
A-

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde görev yapan İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş’un tayini çıktı.

Bismil İlçe Müftülüğü’nde 6 yıldır görev yapan Müftü Ahmet Durmuş, Bursa İli Yıldırım İlçe Müftüsü olarak tayini çıktı.

Bismil İlçe Müftüsü iken Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Ali Erbaş’ın tensipleriyle Bursa Yıldırım müftüsü olarak atanan Müftü Ahmet Durmuş, aylık mutat toplantıda personellerle vedalaştı.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Halit Gül’ün konuşmasıyla başlayan toplantı İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş’un veda konuşmayla devam etti.

Müftü Durmuş; ‘‘Her yaşayan ölür, her yeni eskir, her gelen gider sözünde ifade edildiği gibi biz de yaklaşık 6 yıl önce başladığımız Bismil İlçe Müftülüğü görevimizin bugün sonuna geldik ve yeni tayin edilen görevimize gidiyoruz. Bu süreçte müftülük olarak Bismilimiz için birçok projeye imza attık, dini hizmet için tüm gayretimizle çalıştık. Yürüttüğümüz faaliyetlerde gerek siz yol arkadaşlarımızla gerekse vatandaşlarımızla her zaman irtibat halinde olmaya, sevgi ve muhabbetle dostluklar kurmaya çalıştık. Bizim için önemli olan geride hoş bir sada bırakabilmektir. Umarım maksadımız hasıl olmuştur. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve herkesten helallik istiyorum. Eğer varsa hakkımız benden yana helal olsun.’’ şeklinde konuştu.

Ahmet Durmuş Kimdir? 

1971 yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Üçtepe köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, ortaokulu Bismil’de, Liseyi Diyarbakır İmam-hatip Lisesinde okudu. Mahalli medreselerde Arapça ve İslami ilimleri okuyarak , M.Salih Ekinci hocadan icazet aldı.

07/11/2013 tarihinde Hani İlçe Müftülüğünde, 02/03/2016 tarihinde Kocaköy İlçe Müftülüğünde Müftü olarak görev yapmakta iken 02.12.2016 tarihi itibari ile Bismil İlçe Müftülüğüne atandı. Mayıs 2022’de Bursa ili, Yıldırım İlçe Müftüsü olarak ataması yapıldı.

Müftü Durmuş, evli ve sekiz çocuk babası olup, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca bilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.