DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Restorasyon Çalışmaları Sırasında İnsan İskeleti Ve Kemikleri Bulundu

Restorasyon Çalışmaları Sırasında İnsan İskeleti Ve Kemikleri Bulundu
10.06.2022 18:02
438
A+
A-

Diyarbakır’ın Sur İlçesi İç Kale mevkiinde devam restorasyon çalışmaları sırasında, bir kez daha insan iskeleti ve kemiklerine rastlandı.

2015’te UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Diyarbakır Kalesi’ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Ocak 2021 itibariyle, İçkale’de başlatılan restorasyon projesi kapsamında 11 iç kale burcu, 2 dış kale burcu, Amida Höyük çevresini çevreleyen istinat duvarları ve 11 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor.

Bölgede özel bir şirket tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sırasında 3 insan iskeleti daha bulunduğu belirtildi.

Mayıs ayında yapılan çalışmalar esnasında bulunan insan iskeleti ve kemiklerinin usulü dâhilinde kayıt altına alınıp görüntülendiği ve raporlarıyla birlikte Müze Müdürlüğüne teslim edildiği belirtildi.

Merkez Sur ilçesi sınırları içerisinde bulunan İçkale, bir dönem JiTEM Grup Komutanlığı tarafından kullanılıyordu. Söz konusu yerin 1990’lı yıllarda JİTEM tarafından sorgu ve infaz merkezi olarak kullanıldığı belirtiliyordu.

Bir dönem içerisinde cezaevi de bulunan bölgede önceki yıllarda yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları sırasında onlarca insan iskeleti ve kemiklerine rastlanmıştı. (İLKHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.