DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Advert

Diyarbakır Umut Kervanı Hayırseverlere Kurban Bağışı Çağrısında Bulundu

Diyarbakır Umut Kervanı Hayırseverlere Kurban Bağışı Çağrısında Bulundu
19.06.2022 13:42
432
A+
A-

Her sene Kurban Bayramı’nda binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Diyarbakır Umut Kervanı, Kurban Bayramı çalışmalarını başlattıklarını belirterek hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.

Diyarbakır Umut Kervanı, 2022 kurban organizasyonunu “Kurbanınız Umut Olsun” çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı.

Diyarbakır Umut Kervanı, bu yıl yurt içi kurban hisse bedellerinin 2 bin 250 TL, yurt dışı kurban hisse bedellerinin ise Afrika ülkeleri için 75€ (1300 TL), Asya ülkeleri için ise 100€ (1750 TL) olarak belirledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurban bağışı ve kesim çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Olgun, “2022 Kurban startını bugün itibariyle vermiş bulunmaktayız. Daha önceki yıllarda yapılan kurban bağışlarını en temiz ortamlarda hazırlayarak ulaştırılması gereken adreslere ulaştırdık. Bu sene de inşallah yapılacak bağışları en güzel şekilde yerine ulaştırma hedefindeyiz. Diyarbakır Umut Kervanı olarak tarafımıza ihtiyaç sahiplerince binlerce müracaat var. Amacımız, bağışçılarımızın ve vekâletlerini bize verecek kardeşlerimizin vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaşarak ‘kırmızı et almayan bir ev kalmasın’ şiarıyla hareket etmektir.” şeklinde konuştu.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Olgun, “Bu vesileyle daha önceki yıllarda bize bağışlarda bulunan ve vekaletini veren bütün kardeşlerimize çağrımız var. Bizlere müracaat eden binlerce fakir aileler vardır. Bize verilecek bağışlar, müracaat eden fakir ailelere et ulaştırmak amacındayız. Zengin ve iş adamlarının kurban vekaletini verirseniz inşallah bizde en güzel bir şekilde kurbanları kesip yerine ulaştıracağız. Dilemek isteyen bağışçılarımız, sevincimize ortak olabilirler. Hem kesim hanelerimizde hem de dağıtım işlerinde bizlere eşlik edebilirler. Kurbanınız umut olsun, hayat birlikte güzeldir. Rabbim bütün Müslüman kardeşlerimizden razı olsun.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.