DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Son Günün Gibi Yaşa

A+
A-

Son gününmüş gibi yaşa” sözünü mutlaka duymuş veya okumuşsunuzdur. Bu gün içinde bulunduğumuz günün kıymetini bilelim ve zamanımızı iyi değerlendirelim er ya da geç bir gün öleceğimizi bilelim.
Hayatını bugün son gününmüş gibi yaşa. çünkü belki de öyledir. Dün geçti bu gün geçiyor yarın mechul’dur. ama biz bunları bilmemize rağmen dünyaya daha çok sımsıkı sarılıyoruz.


Gerçekten hayatımızın son günü olsaydı ne yapardık hiç düşündük mü? Ahiret günü için bir hazırlık yaptık mı?  Yaşadığın her günü son günü olarak yaşa, geri dönüşü olmayan sonsuz bir yolculuk var önümüzde.
Hadis şerif’te Nasıl istersen öyle yaşa, fakat bil ki, bir gün mutlaka öleceksin. Kimi seversen sev ama unutma ki, bir gün ondan ayrılacaksın. Dilediğin gibi davran, lâkin şu da her zaman hatırında olsun ki, her yaptığının karşılığını mutlaka göreceksin.
Bunları yapmak için neden hayat bitmek üzere olana kadar son günü bekleyelim? Allah’a olan kulluğunuzu ve Allah (cc) bize emrettiklerini her gün yerine getirelim. arkadaşlarımızın, ailemizin ve sevdiklerimizin kıymetini bilelim,
Hayatın her gününden gerçekten son günmüş gibi zevk almak daha iyi olurdu. Bu gün son gün olduğu fikriyle yaşa içinde bulunduğun bugün istediğini yap. Tabii ki, çünkü bu ölümsüzlük hissi, her şeyi sonraya erteliyor.
Şu anda sevmediğiniz bir şey yapıyorsanız, birkaç seçeneğiniz var: yapmayı bırakın, olumlu tarafını arayın veya hiçbir şey olmamış gibi devam edin. Neden basitçe “var olmak” yerine kendimizi yaşamaya adamıyoruz?

Hayat hiçbir istasyonda durmayan bir tren ya da otoban da hızla giden bir araba kadar hızlı akıp gitmesin. Manzaraya, hayatın size sunduğu hediyelere, bu dünyanın harikalarına, sevdiklerinizin sevgisine, gerçekten sevdiğiniz şeyi yapmanın mutluluğuna hayran kalarak yavaş ve duraklamalarla yürümek daha iyidir.
Yirmi, kırk veya yetmiş yaşında olmanızın bir önemi yok… Her zaman sonsuza kadar yaşayacağınızı düşünebilirsiniz. Bugün ölecekmiş gibi ahiretinize, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyamıza çalışmalıyız.
Yaşlandıktan sonra yeni bir kariyer mi olmak istiyorsunuz? Yap! Gençken hayal ettiğiniz o yolculuğa çıkmak için çok mu geç olduğunu düşünüyorsunuz? Mümkün değil!

Ölümsüz olmadığınızı ve geçmişe bakmadan ya da geleceğinize fazla odaklanmadan bugün hayatın tadını çıkarmaya değer olduğunu unutmayın. Çünkü nihayetinde, sahip olduğumuz kesin olan tek şey şimdiki zamandır.

Ölümsüz olduğunu düşünüyorsan, mesela korkuyorsan uçakla seyahat edebilir, dağa tırmanabilir, dalış yapabilir, dünyanın en yüksek hız trenine binebilirsin. Ama bunun için yetmiş yılınız olmasını beklemeyin… Bugün tadını çıkarma şansınız var!
Bu, şimdi işinizi bırakacağınız, ailenizi terk edeceğiniz ve hayallerinizi gerçekleştirmek için dünyayı dolaşacağınız anlamına da gelmiyor, çünkü mesele bu değil; ama günlerinizi daha çok veya daha iyi yaşamaya başlamak için. dünyanın en mutlusu ve bir yatta yelken açan en mutsuz kişi olabilirsiniz. Dünyada yapacak ve tamamlamak için önünüzde binlerce yıl olduğunu düşünerek kendinizi ihmal etmeyin, ancak bugün her şeyi birlikte yapmak isteyecek kadar yok olacağınızı da düşünmeyin. Önümüzdeki bin yılda nasıl yaşamak istersiniz öyle yaşayın ve bugün ölecekmiş gibi ahirete hazırlığını yap.
Unutma hayatın her sabah uyandığında başlar.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.