DOLAR
32,3669
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,70
BIST
9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Advert

Bismil’de Katı Atık Tesisi Yapılacak Alanda Gerginlik Çıktı (VİDEO)

Bismil’de Katı Atık Tesisi Yapılacak Alanda Gerginlik Çıktı (VİDEO)
01.07.2022 19:15 | Son Güncellenme: 01.07.2022 21:50
753
A+
A-

Diyarbakır büyükşehir belediyesi tarafından Bismil Batman kara yolu üzerinde galericiler sitesinin yan tarafında bulunan ağaçlık alanında katı atık tesisi yapılamasına vatandaş tepki göstermesiyle alana çok sayıda TOMA ve polis sevk edildi. Vatandaşlar ve polis arasında çıkan gerginlik Bismil HÜDA PAR İlçe Başkanı Ali Bilmez ’in araya girmesiyle gerginlik büyümeden yatıştırıldı.

Bismil’de katı atık tesisinin yapılmasının planlandığı alana çevredeki vatandaşlar ve yüklenici firma yetkilileri arasında kısa süreli meydana gelen olayda araya polis ekipleri müdahil olunca gerginlik daha çok alevlendi.

Gerginliğe müdahale eden Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alındığı olayda tesisin yapılmasına karşı çıkan vatandaşla ve polis arasında da gerginlikler meydana geldi.

Bismil İlçe Otogar karşısında ve Oto Galericiler Sitesinin yanında bulunan Milli Emlak Şefliği ’ne ait ağaçlık arsada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık tesisi yaptırmayı planladığı ve ihaleyi yüklenici firmaya verdiği iddia edildi.

İddialar üzerine çevrede toplanan vatandaşlar ve esnaflar şehir içinde bulunan bu noktada katı atık tesisinin yapılmasını istemediklerini belirterek duruma tepki gösterdiler. O esnada olay yerinde bulunan müteahhit firma yetkilileri ve vatandaşlar arasında kısa süreli bir gerginlik meydana geldi.

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez tarafları sakinleştirdi

Vatandaşların ricası üzerine gerginliğin yaşandığı noktaya gelen HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez tarafları sakinleştirdi Bilmez iki tarafa da sağduyu çağrısında bulunarak bu işin diyalog ile çözülmesi gerektiğini ifade etti. Bilmez ’in tavsiyeleri sonrası taraflar sakinleşti.

Mehmet Nuri Avcı

Katı atık tesisinin yapılmasının planlandığı araziyi kiraladığını ve ücretini verdiğini belirten vatandaşlardan Mehmet Nuri Avcı;

“Daha önce çöp alanı olan bu yeri biz bunda 7 yıl önce 2014’te Mili Emlak’tan kiraladık ve ağaç ekerek yeşil alana dönüştürdük. Şu anda belediye tahsisi olmadığı halde, projesi yapılmış Bismil’in göbeğinde ana caddeye sıfır, galericiler, otogar, sitelerin karşısında katı atık istasyonu ihalesi verilmiştir.” İfadelerini kullandı.

Avcı: “Biz buranın ecrimesi olarak değil vatandaş olarak diyoruz ki bu Bismil’e büyük bir zarardır. Gelip burada bu ihaleyi verdikleri bu yerde Bismil halkına bir fabrika kursunlar da bilelim ki devletimiz, Kaymakamımız, İlçe Yöneticileri burada vatandaşı düşünmeli maalesef biz burada sabahtan beri buradayız hiçbir yetkili buraya gelmeden TOMA ve akrepler gelmiş burada katık atık tesisi yapacaklar, Bismil’in bütün çöpü buraya dökülecek ve etrafa koku olarak yayılacak. Siverek girişinde böyle bir katı atık tesisi var arabalar oradan geçerken hiçbirimiz camlarımızı kapatmadan kimse kokudan geçemiyor. Maalesef Bismil de aynı o konuma gelecek.

Buranın ihalesi yapılmış ama hiçbir şekilde hiçbir vatandaşın haberi yok bu durumdan, yarın öbür gün ben burada bugün tekim belki 4- 5 tane insan da ilçe adına konuşuyoruz, ben bugün tekim ama eminim ki yarın siyasi partilerimiz büyük insanlarımız gelip burada diyecekler ki burası bu katı atık istasyonuna uygun değildir ve burada yaklaşık 12 milyona verilen ihale boşun boşuna gidecek ve alınıp daha uygun bir yere taşınacaktır.”

Son olarak yetkililere seslenen Tunç;

“Bu katı atık istasyonu daha uygun bir yerde yapılsın bütün Bismil halkı da bundan istifade etsin.

Bir vatandaş olarak Belediye, Kaymakamlık, mülki amirler ve hatta Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum bu iş burada yapılmasın bizim sesimize kulak verilsin.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.