DOLAR
32,5997
EURO
34,8055
ALTIN
2.500,72
BIST
9.438,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

Bismil Devlet Hastahanesi Yetkililerini Göreve Davet Ediyoruz

Bismil Devlet Hastahanesi Yetkililerini Göreve Davet Ediyoruz
A+
A-

Diyarbakır Bismil ilçesine yapılan ve konum olarak vatandaşa eziyet veren Bismil Devlet hastanesi bunca yolu gelen hasta ve yakınları ikinci bir sorunla karşılaşıyor ve Bayramı tatilini sırada kuyruk bekleyerek geçiriyor.

Bayram olması sebebiyle sadece acil bölümünün çalıştığı hastanede sadece 1 doktor bulunmakta ve günlük hasta sayısı 400 kişiyi geçmekte.
Hastanede taşkınlığa şahit olan bir hasta yakını ajansımıza şunlar söyledi; Evinden binbir güçlükle çıkan ve kendini zor imkanlarla hastaneye ulaşan vatandaşlar saatlerce ayakta sıra beklemekte.
Günümüz modern teknolojisinin kullanıldığı hastaneler dururken Bismil hastanesi devlet Hastahanesi  hastaları saatlerce ayakta ve kapı önünde sırada bekletiyor.
Kimi hastaların isyan edecek dereceye geldiği hastanede vatandaşlar doktorlarla konuşmaya cesaret edemiyor. Bir yandan asık suratları bir yandan da ikide bir güvenliği çağırıp müdahalelerini istemeleri vatandaşı çileden çıkardı.
120.000 nüfuslu büyük bir ilçede hastanede sadece bir doktorun oturması ve yüzlerce hastaya tek başına bakması hem doktorun yapacağı işin verimi ve sıhhatine zarar verirken aynı zamanda hasta ve hasta yakınlarının doktorlara karşı öfkesine sebep olmaktadır. Bu sorunun en yakın zamanda acilen çözülmesi gerektiğini belirten hasta ve hasta yakınları  bizler Doktorlardan siyasetle uğraşıp grev yapmalarını değil vatandaşına yardımcı olmalarını bekliyoruz dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.