DOLAR
32,5192
EURO
34,8969
ALTIN
2.428,91
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Parçalı Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Advert

Ölüm Bize Çok Yakındır

A+
A-

Fani dünya hayatından sonra sonsuz bir hayata ilk adım atıldığı yer. Hayat ile ölümün kesişme noktası . Dünyanın ahirete açılan kapısı. Buda dünyanın faniliğini gösteren er veya geç her insanın ölüp dünyada ayrılacağını hatırlatan en güzel ispatı ve delilidir.

Kabristan, yerin üstü ile bir metre altı arasında birbirinden tamamen farklı iki hayatın yaşandığı insan öldükten sonra gömüldüğü yerdir yerdir. Mekan, hüzün , ayrılık acısını, sevdiğini yitirmiş, göz yaşının atmosferine sindiği bu mekanlar, aynı zamanda tefekkür içinde en ideal mekandır kabristan. Evet bir gün mutlaka hepimiz öleceğiz. Hepimiz misafiriz ve gideceğiz bu dünyadan bir bir. Sesimiz soluğumuz kesilecek, adımız unutulacak, tıpkı bizden öncekiler gibi. Hiç bir zaman uzak değil bize ölüm. Her gün, her saat, her saniye, her nefesle biraz daha yaklaşıyoruz ölüme. Yanımızda, önümüzde, belki içimizde hep bizimle beraber. Biz ölüme ölüm bize hızlı adımlarla yaklaşmaktadır. Bu doğru ama bu ölüm insanı yokluğa değil bilakis sonsuz ebedi olan yaşamaya götüren bir vasıtadır. Yani ölüm bir yokluk değildir ölüm diriliştir, geçici konaktan gerçek eve geçiştir. Bir rüya gibi fani olan dünya hayatında gerçek olan ahiret hayatına bir uyanıştır. ”De ki: “Kendisinden kaçtığınız o ölüm, mutlaka size gelip çatacaktır. Sonra gizli olanı da açık olanı da bilene döndürülürsünüz; O size yapmakta olduklarınızı bildirir”.(cuma ayet 8).

Böyle iken nasıl olurda bunda gafil yaşanır. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya sıkı sıkı bağlayanlara hayret etmek elde değil. Her an bitmesi beklenen kısacık bir hayatın, hiç bitmeyecek ebedi hayata tercih etmek delilikten başka nedir. Ne akıl kabul eder ve nede akıl karıdır. Bu gerçeğe rağmen bu dünya bitmez bilenlere yazıklar olsun. Yazıklar olsun dünyayı ahirete tercih edenlere. Yazıklar olsun onlara ki ahireti için azık biriktirmeyenlere..

ETİKETLER: , ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.