DOLAR
32,4891
EURO
34,5956
ALTIN
2.474,72
BIST
9.533,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Advert

Hamd Olsun Hz Muhammed (sav) Ümmetiyiz

A+
A-

Allah’a Hamd ve senalar olsun ki Hz. Muhammed (sav) bize peygamber olarak gönderdi ve biz onun ümmetiyiz. Peygamberimizi anmak bizim için onu hatırlamak bundan 1450 yıl önce insanlık yokluk içindeydi. Yağmur yağmıyordu hayvanlar süt vermiyordu. Nasıl ki dünyaya rahmet yağmıyordu aynı şekilde insanların kalbinde de rahmet ve şefkat kalmamıştı. O zaman Allah (cc) alemlere rahmet olarak Hz. Muhammed’i (sav) gönderdi. Sadece onu insanlar için değil tüm alemlere rahmet olarak gönderdi. O çağda kadınlar insanlık muamelesi görmüyordu, bir meta gibi alınıp satılıyordu. Köleler de insan olarak kabul edilmiyordu. Rahmet peygamberi kadına önem verdi onları mahlukatların en şereflisini olarak ve cennetin anaların ayakların altında olduğunu ilan etti, kölelere önem verdi.

Allah Resulü hem rahmet, hem kılıç Peygamberidir. Hz Muhammed (sav) kılıçla insanların arasına merhamet sokmak için yeri geldi müşriklere karşı kılıcına sarıldı, yeri geldi tüm insanlara merhamet kanadını gerdi. Bu günümüzün zalimleri Hz. Muhammed (sav) peygamber olarak kabul etmeyenler dergi ve gazetelerine karikatürlükle Allah’ın Resulüne hakaret etmektedirler. Dün şıvan perver İslam’ın mukadasatlarına hakaretler etti, bu gün ümit özdağ gibi şahsiyetsizler İslam’ın âlimlerine ve şehitlerine hakaret ediyorlar. ,,”İşte siz o kişilersiniz ki onları seversiniz, fakat onlar sizi sevmez. Siz, kitabın hepsine inanırsınız, onlarsa sizinle buluştularında  inandık derler, yalnız kaldılar mı size karşı besledikleri kin yüzünden parmaklarını ısırırlar. De ki: Geberin kininizle. Şüphe yok Allah, gönüllerde ne varsa hepsini bilir.”(Ali imran 119 ) Kim Resullah’ı kabul etmese, hadislerini kabul etmese onlar zalimdirler, onlar hayırsızdır, onlar ne kendilerine bir iyilik getirebilirler ne de bir başkalarına.

Sizlere müjdeler olsun bu gün yirmi birinci yüz yılın çirkefliğinde küfrün bataklığında füsk-u fücurun içerisinde, Hz Muhammed Mustafa’nın kıymetini ve değerini anlayana. Rabbim bizleri Hz Muhammed (sav) yolundan ayırmasın. Rabbim bizleri sizleri mahşer gününde herkesin birbirinden kaçan o günde, Allah’ın razı olduğu ve habibin şefaatine nail olan kullardan eylesin. Allah resulü bütün beşeriyetin, nübüvvetin ve Risalet’tin kemal sıfatlarına sahipti. Yani bütün peygamberlerden bir özelik var ön planda, ama Hz. Muhammed sav bütün özelikleri kemal. Bu gün o yüzden bütün insanlık ona muhtaç, bu gün o yüzden insanlık onun nuruna muhtaçtırlar. Manen, fikren biraz aklen biraz anlayabilmek  için onun dönemine Ceziretül Araba gitmemiz lazım. Arap yarım adası ve etrafındaki süper güçler en insanlığın karanlık dönemini yaşıyorlardı. Tevhit anlayışı tevhit dini tahrip edilmiş, insanlar kendi akıllarından elleriyle yapmış oldukları put ve sanemlere tapıyorlardı. Güçlü olan güçsüzü ezer, zalim ve zorbaların elleri altında, mazlumlar ve mustazaflar inim, inim inliyorlardı. Faiz had safhada, fuhuş had safhada, günahlar diz boyu. İnsanların kıymeti kalmadığı gibi bütün varlıklara karşı bir hürmetsizlik var. Bu gün bu asırda ahır zamanda dünya ülkeleri içerisinde ve Müslümanların ülkeleri içerisinde de bu hadise yok mudur? Günahlar her tarafımızı sardı, küfür her tarafa yayıldı. Zalimler ve zorbalar bu gün mazlumları inim inim inletiyor. Sebep ne, işte Hz. Muhammed (sav) nuru bir köyde, bir beldede, bir ilde ve ülkede ve hatta kıtalarda kalkarsa, nasıl ki dünya geceleyin nursuz kalıyorsa insanlıkta öyle nursuz kalmıştır. O yüzden bu gün bütün insanlık Hz. Muhammed’e muhtaç, nasıl o dönemde Allah resulü nuru yükseldi, bütün putlar yıkıldı, zalimlerin tahtı sarsıldı mazlumların elinden tutarak Hz. Bilaller kabenin damına çıktıysa, nasıl ki Hz. Ömerler küfrün, şarabın, zulmün bataklığında, Hz. Muhammed terbiyesiyle çıkıp geldi ve o Ömer’ül Faruk olduysa bu insanlık Hz. Resulullah’a muhtaçtır. En vahşi toplum olan Arap toplumu insanlığın örnek alacağı sahabe toplumuna dönüşü verdi. Resulullah’ın mektebinde sınıf üstünlüğü, Kadın ve erkek üstünlüğü yoktur. Bir Bilal bir Zeyd bin harise ümmet’in başı oluveriyordu. O yüzden dolayıdır ki Ebu cehil, Allah resulüne dedi ki ,ya Muhammed gel seninle bir anlaşma yapalım şu etrafındaki toplanan ayak takımlarını köleleri bir kenara at gel bizim yanımıza biz seni kabul ederiz. İki cihan serveri bunu kabul etmedi. Ebu cehil sonu da ve Resule iman eden sahabelerin sonu da biliyorsunuz. Allah resulü öyle bir kardeşliği getirdi ki, bütün Müslümanlar kardeştir. dedi.

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
17.04.2022 16:43
16.07.2022 00:29
25.06.2022 17:12
04.11.2023 20:20
14.11.2021 21:54
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.