DOLAR
32,4740
EURO
34,7548
ALTIN
2.476,37
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Advert

KURŞUN YEDİ GENÇLERİMİZ (Heyfa Gênca)

KURŞUN YEDİ GENÇLERİMİZ (Heyfa Gênca)
02.09.2022 12:42 | Son Güncellenme: 02.09.2022 13:01
668
A+
A-

Hangi yanımızın acısı diğer yanımızın kahrını bastırır, anlatmaya gücü olan varsa buyursun anlatsın.

Gözlerimizin önünde yitip giden gençlerimizin hüznünü, hangi cümle ile ifade edebiliriz bilmiyorum. Allahın rahmetinden ümidini hiç kesmeyecek olan Müslüman toplumun evlatlarının,hayatlarını kurşunlayacak kadar ümitsiz olduğu bir devranda nasıl serinlesin yüreğimiz.

Perşembe sohbetiydi. Genç kardeşlerimle sohbet için bir araya gelmiştik. Gençlerde bir hüzün bir telaş. Hayırdır gençler? Abi bizim mahalleden bir arkadaş. Başına kurşunla sıkmış.

Gençlerde bir üzüntü ki; sorma!

Sohbetimize de gecemize de konu oldu bu olay.Necattı vefat eden kardeşin adı. Yani kurtuluş. Ama haberler kurtarılamadı diyor.

Tanırdım. Karşılaşmıştık birkaç defa. İslama yeni yeni iştiyakı olan bir gençti. Meraklıydı. Yiğitti. Konuşmasından belliydi. Fakat neye çözüm bulamadı neyi halledemedi de bir kurşunu bütün hayatına bedel belledi zihninde.

Bir hafta içine ikincisini duyduğumuz bu intihar vakaları neden?

Hiç soruyor mu bunu kendine insanımız.

Sokakta yürürken, alışveriş yaparken, trafikte, birkaç dakika önce yanımızda olan bu insanlar; yüzümüze gülen, konuşan, görünürde çok iyi olan gençlerimiz neden çareyi kurşunda, mezara girmekte buluyor?

Neden kimse artık bunu kendi üzerine almıyor? Dertlenmiyor?

Neden büyük diye geçinen sözde bilmem ne aşireti lideri, bilmem hangi köyün muhtarı, falan siyasi parti lideri, filan belediyenin reisi, şu derneğin başkanı, bukurumun amiri; kendi kanından, kendi canından ve toprağından olan bu körpe fidanların yitip gitmesinegöz yumuyor.

Hergün onlarca kişinin arazi, bağ, bahçe elde etmek için başvurduğu sulh mahkemekeri ve kannatönderleri dernekleri, gençlerin kurtarılması için neden bir girişimde bulunmuyor.

Nerde sizin büyüklüğünüz? Nerde ağalığınız, babalığınız? Memleketimizin her genci üzerinde silah taşıyıp sıkıştığı anda kendine namluyu çevirince siz büyük mü oluyorsunuz? Bir gence hayallerini veremediğiniz şu günde siz lider mi oluyorsunuz?Sokaklarınızda kafası uyuşmuş ardarda üç adım atamayan bağımlı gençler varken siz kendinizi aile büyüğü mü sanıyorsunuz?

 

Evlerinizin garajlarında eskittiğiniz arabalar kadargençliğimize kıymet biçilmiyor. Kat kat yükseltilen binalarda oturan insanların hayatları niçin o betonlardan daha değersiz.

Sınıfın tahtasını, Caminin mihrabını, idareciliğin koltuğunu, milletin oy pusulasını doldurmak için ömür sarfedenler, sadece kendini ve ailesini düşünen, kendisine dokunmadığı için yılanı kutsayanlar, acep halimiz size mi kaldı?

Yüreklerimiz mezar oldu neslimize, gençliğimize. Kimi kurşunlayarak kendini girmekte o mezara, kimi henüz yaşıyorken verememekte hesabını mezarın.

Desem ki son olsun. Olmayacak bilirim. Desem ki dursun bu hal, durmayacak! Önünde durmazsak bir daha vurulacak gençliğimiz kendi elleriye.

Gelin Allah için değer verdiğimiz tarlamız kadar önem verelim geleceğimize.

Gençlerimize hiçbir sorunun onların ölümünden daha büyük olmadığını, eğer yaşarsak ve beraber direnirsek sıkıntılara, en güzeliyle üstesinden gelebileceğimizi anlatalım.

Varsın birileri biz büyüğüz diye burnu havada yürüsün caddelerde sokaklarda. Biz gençlerimizin elinden tutalım. Onları düşecekleri kuyulardan kurtarmak için bir ömür adayalım.

Rabbim Necat kardeşime rahmet eylesin. Günahlarını affetsin. Mekanı cennet makamı âli olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.