DOLAR
32,5627
EURO
34,7049
ALTIN
2.412,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Advert

Doğal Gaz Faturası Desteği Başlıyor! Başvuru Şartları Neler?

Doğal Gaz Faturası Desteği Başlıyor! Başvuru Şartları Neler?
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 2022 yılında verilecek olan doğalgaz desteği hakkındaki detayları paylaştı.

Doğalgaz yardım desteği almak isteyen vatandaşlar başvuruları nasıl yapılacağını araştırıyor. Devlet tarafından sağlanan doğalgaz desteğine başvurular e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Bakan Yanık, başvuru yapmak isteyen vatandaşların sosyal yardım başvuru hizmeti ekranında yer alan bilgileri doldurarak başvuru yapabileceklerini aktardı.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?
Vatandaşların akıllarında yer edilen diğer bir soru ise ödemeleri ne zaman yapılacağıdır. Bakan Yanık, ödemelerin mart ayı içerisinde yapılacağını aktardı. Doğalgaz tüketim desteği başvurularının 18 Şubat tarihi itibariyle başladığını aktaran Yanık, ısıl harita baz alınarak belirlenen destek tutarının 450 TL ile 1.150 TL arasında olduğunu vurguladı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NE?
İhtiyaç sahibi olan ve doğalgaz alt yapısında bulunan 647 ilçede yaşayan vatandaşların doğalgaz desteğinden yararlanabileceği açıklandı. Bakan Yanık, ödemelerin hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hamileler için yapılacağını açıkladı. Bununla birlikte başvur yapan ve başvurusu onaylanan vatandaşların PTT ye giderek faturalarını ibraz etmek koşuluyla destekten yararlanabileceği açıklandı. Ön ödemeli sayaç kullanan kişilerin ise destek miktarının kartlarına yatırılacağı bildirildi.

KRONİK HASTALARDA YARARLANABİLECEK
Kronik rahatsızlığı bulunan ve hayatlarına cihaza bağlı olarak devam edecek olan vatandaşlar için de ek ödeme yapılmaktadır. Doğalgaz destek ödemesi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın başvurusu sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek. Hastalarımızın yaşadığı hanelere, belirlediğimiz destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacağız” dedi.

Ödemesini kendi yapamayacak durumda olan kişiler için de mağduriyet yaşamaması adına hak sahibi abonenin fatura ve kimlik ibrazı ile birlikte bir başkası tarafından ödemelerin yapılabileceği açıklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.